Nieuws

North Sea Port en Stad Gent voorzien rondvaart voor rolstoelgebruikers

Gepubliceerd op do 7 nov 2019
Op zaterdag 23 november kunnen rolstoelgebruikers tijdens een gratis rondvaart het Gentse deel van North Sea Port bezoeken. Samen met een begeleider kunnen ze vlot de haven van binnenuit beleven.

De reguliere rondvaarten zijn moeilijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel. North Sea Port en de Stad Gent voorzien nu in een afzonderlijke rondvaart voor rolstoelgebruikers. Hiermee wil North Sea Port tegemoet komen aan de vraag van rolstoelgebruikers om de haven op een vlotte manier vanaf het water te kunnen bekijken.

Het schip ‘Denick’ zal op zaterdag 23 november een rondvaart doen van 14 tot 16 uur. Start en aankomst is aan de Rigakaai in Gent. Samen met hun begeleider kunnen 60 rolstoelgebruikers deelnemen. Ook hulp- en geleidehonden worden toegelaten.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 21 november via www.northseaport.com/rondvaart-23nov.

North Sea Port biedt al sinds eind 2011 in het Gentse deel van North Sea Port gratis rondvaarten aan op zaterdag en al veel langer tijdens de Gentse Feesten. Sinds vorig jaar zijn er ook rondvaarten van Gent naar Terneuzen en omgekeerd. En ook in Vlissingen is dat het geval.

In totaal leren zo jaarlijks 11.000 passagiers North Sea Port vanaf het water kennen.