Nieuws

North Sea Port gaat voor vlotter woon-werkverkeer: Gents inspiratiecongres

Gepubliceerd op vr 6 sep 2019
Vlot en op elk moment van de dag en de nacht in het havengebied op uw werk geraken: het is bij momenten voor menigeen wel eens puzzelen. Samen met het Gentse Mobiliteitsbedrijf wil North Sea Port werknemers en werkgevers inspireren om woon-werkverkeer vlot te doen verlopen.

In Vlaanderen vindt van 16 tot 22 september de Week van de Mobiliteit plaats. Een van dé blikvangers in Gent van deze Week van de Mobiliteit wordt het ‘Inspiratiecongres woon-werkverkeer’ op 19 september.

Het Inspiratiecongres vindt niet toevallig plaats op donderdag 19 september. Die dag is in heel Vlaanderen ‘Car Free Day’. Het is traditioneel dé dag waarop heel wat werknemers en bedrijven uitproberen hoe zij met andere transportmiddelen dan de auto naar het werk kunnen gaan.

Wonen en werken, duurzaam en ’s nachts werken: wat met uw vervoer?

Hoe geraken werknemers vlot op hun bestemming? Hoe zit dat met nachtwerk of ploegenwerk? Kan het woon- werkverkeer vlotter? En duurzamer? Wat is er daarvoor nodig? Wie speelt er daarbij een rol? Welke trends en evoluties mogen we verwachten? Tijdens het congres wordt er dieper ingegaan op deze en andere vragen.

Vooraf en aansluitend is er een inspiratiemarkt met tientallen mobiliteitsspecialisten. Bijvoorbeeld De Fietsambassade Gent, Max Mobiel en Autodelen.net. Kijk voor het volledige programma en inschrijving op de website van Stad Gent. 

Het Congres wordt georganiseerd door het Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, met de steun van North Sea Port.