Persberichten

North Sea Port legt Langerbruggestraat in havengebied Gent gedeeltelijk opnieuw aan: verkeer tussen R4 en veer wordt omgeleid

Gepubliceerd op ma 23 apr 2018
Vanaf maandag 23 april wordt een deel van de Langerbruggestraat in het havengebied Gent heraangelegd. Bedrijven in de buurt blijven bereikbaar. Het verkeer tussen de R4-Oost en het veer over het Kanaal Gent-Terneuzen wordt omgeleid. De werken duren tot 23 mei.

Het deel van de Langerbruggestraat tussen de Göteborgstraat en de Kanazawastraat wordt volledig heraangelegd, inclusief een nieuwe riolering. De werken zijn noodzakelijk omwille van de slechte staat van de weg. Deze werkzaamheden gebeuren in opdracht van North Sea Port. Indien de weersomstandigheden gunstig zijn, worden de werken tegen 23 mei 2018 afgerond.

De Langerbruggestraat wordt in verschillende fasen heraangelegd opdat de omliggende bedrijven en het veer steeds bereikbaar blijven.

Houd rekening met omleidingen

Het veer van Langerbrugge blijft bereikbaar via een omleiding langs de Imsakkerlaan richting R4 Oost.

 Het verkeer van de R4 Oost en Oostakker richting Göteborgstraat en de Geerard van den Daelelaan aan het Sifferdok blijft in beide richtingen via de Langerbruggestraat rijden.

 De Kanazawastraat, tussen het Mercatordok en de Langerbruggestraat, is enkel via de Imsakkerlaan bereikbaar.

 Fietsers (met fiets in de hand) en voetgangers kunnen langs de werfzone passeren.