Nieuws

North Sea Port nieuwe hoofdsponsor Zeeland Nazomerfestival

Gepubliceerd op di 27 aug 2019
North Sea Port is vanaf 1 januari 2020 de komende 3 jaar de nieuwe hoofdsponsor van Zeeland Nazomerfestival in Zeeland. De grensoverschrijdende fusiehaven wil met deze samenwerking een aanvullende bijdrage leveren aan de grensoverschrijdende culturele en maatschappelijke samenwerking.

Henk Schoute, directeur van het Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival: “Wij zijn zeer blij met North Sea Port als hoofdsponsor. De missie van Theaterproductiehuis Zeelandia is om op een bijzondere wijze impulsen te geven aan het culturele klimaat in Zeeland en het culturele imago van Zeeland te verbreden en te versterken. Wij kijken daarvoor ook steeds weer naar samenwerking in de culturele sector, in Nederland én in Vlaanderen. Dit sluit perfect aan op de wijze waarop North Sea Port de culturele samenwerking in Vlaanderen en Nederland inzet om de gezamenlijke kansen van Zeeland en Vlaanderen te vergroten. Wij hopen door deze samenwerking met North Sea Port ook de samenwerking met initiatieven in Vlaanderen te versterken en duurzaam te verankeren.”

Jan Lagasse, CEO van North Sea Port: “Het is voor het vestigingsklimaat van ons havengebied essentieel dat er een aantrekkelijk woon- en leefklimaat in de regio is. Met onze sponsoring investeren wij gericht binnen de brede waaier aan aansprekende activiteiten die daaraan bijdragen. Maatschappelijke, commerciële en culturele groei ontstaat door vernieuwende dialoog en duurzame samenwerking, door te leren vanuit andere en nieuwe invalshoeken te kijken. Wij richten ons daarom op een beperkt aantal aansprekende culturele initiatieven die net als de haven een knooppunt zijn van vele spelers, creativiteit en ondernemerschap. En natuurlijk gericht zijn op grensoverschrijdende samenwerking. Onze missie vinden wij volledig terug in de ambities die ons verbinden met het Zeeland Nazomerfestival en op de bijzondere wijze die daarvoor wordt ingezet. Wij zijn daarom een trotse en bevlogen partner voor de komende 3 jaar."

Over North Sea Port

Together. Smarter. North Sea Port is het grensoverschrijdende fusiebedrijf van Vlissingen, over Terneuzen tot Gent. North Sea Port behoort inmiddels tot de top 3 van Europa als het gaat om de toegevoegde waarde van meer dan 14 miljard euro die het grensoverschrijdende havengebied genereert. Het havengebied creëert werkgelegenheid voor bijna 100.000 mensen. North Sea Port is één van de snelst groeiende havens in Europa en werkt ambitieus samen met bedrijven en stakeholders aan duurzaamheid, innovatie en vernieuwend ondernemen. Dagelijks zetten 250 medewerkers zich in voor de ontwikkeling en het beheer van het gebied, creëren ze verbindingen landinwaarts voor de klanten en zorgen ze ervoor dat het scheepvaartverkeer in de haven veilig verloopt.

Over Zeeland Nazomerfestival 

Naast locatietheater programmeert Zeeland Nazomerfestival hedendaagse cultuur en dans van gezelschappen uit Nederland en Vlaanderen. Op het Abdijplein in Middelburg staan grote namen en aanstormend talent uit de Nederlandse muziekscene op het podium. 

Foto: Lex de Meester