Nieuws

North Sea Port organiseert kinderwandeling tijdens de Nacht van de Duisternis

Gepubliceerd op do 19 sep 2019
North Sea Port neemt deel aan de Nacht van de Duisternis op zaterdag 12 oktober. In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen organiseert North Sea Port een wandeltocht voor kinderen in de Moervaartvallei (Provinciaal Domein Puyenbroeck).

North Sea Port werkt mee aan de realisatie van nieuwe natuur in de Moervaartvallei ter compensatie van de havenontwikkeling.

Rust van een donkere nacht

Tijdens de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten in Vlaanderen de verlichting voor één avond. Zo kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Met de Nacht van de Duisternis vestigen de Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder de aandacht op de impact van lichtvervuiling.

Wandeling

De wandeling is ongeveer 3 kilometer en start om 18.30 uur aan parking 2 van Provinciaal Domein Puyenbroeck. Onderweg zijn er een aantal tussenstops voorzien waarbij ervaren gidsen vertellen over het nachtleven van uilen, muizen, motten, vleermuizen etc. Halverwege kunnen de kinderen en hun begeleiders genieten van een drankje en naar een verhaal luisteren in de knuffelhoeve.

Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

Inschrijven kan via de website van North Sea Port.