Nieuws

North Sea Port Run Gent: geniet van het voordeeltarief!

Gepubliceerd op vr 23 mrt 2018
Op zondag 8 april 2018 kunnen lopers in Gent voor de vijfde keer deelnemen aan het loopevenement door het havengebied: ‘North Sea Port Run Gent’. Voor wie nog van het voordeeltarief wil profiteren, kan zich voorinschrijven tot en met maandag 26 maart.

Zo betaal je dan voor de kidsrun van één kilometer 5 in plaats van 8 euro en voor de vijf kilometer 10 in plaats van 14 euro. De tien kilometer kost dan 15 euro in plaats van 18 euro. Voor de 21 kilometer is dat 25 in plaats van 30 euro en 21 km run/bike is dat 40 euro per duo in plaats van 50 euro per duo.

Voor iedereen

North Sea Port Run Gent is een echt familie-evenement met een aanbod voor jong en oud en voor zowel beginnende als geoefende lopers. Voor kinderen is er een Kids Run 1 km. Voor en na hun deelname kunnen zij zich uitleven op enkele springkastelen. Verder is er keuze tussen verschillende afstanden: 5 km, 10 km, halve marathon en 21 km Run & Bike (1 fietser en 1 loper die elkaar steeds afwisselen). Traditiegetrouw staan ook heel wat (haven)bedrijven met een team van lopers aan de start.

De start- en aankomstplaats is ook dit jaar aan het Mercatordok voorzien van een sfeervol dorp met attracties, animatie en eetstandjes voor deelnemers en supporters.

Uniek parcours

North Sea Port Run Gent is een unieke gelegenheid om het havengebied van Gent eens op een niet-alledaagse wijze te ontdekken. De lopers komen immers op plaatsen waar men anders niet kan of mag komen. En, zeer uitzonderlijk, tijdens deze loopwedstrijd loopt men door heel wat bedrijven waar men letterlijk de activiteiten van het Gentse havengebied ziet.

Snelle halve marathon

De hoofdafstand is de halve marathon waar opnieuw extra aandacht aan wordt besteed. Zo wordt onder meer een ‘pacer team’ voorzien. Dat zijn tempomakers die de andere lopers in een vooraf bepaalde tijd binnenloodsen. Er worden op deze afstand heel wat extra deelnemers verwacht aangezien halve marathons qua populariteit de snelst groeiende afstand is in de loopwereld.

Inschrijven

Men kan zowel individueel als in groep of per bedrijf inschrijven via www.northseaportrungent.be

Supporters welkom!

Niet enkel de lopers kunnen van het unieke decor van de haven genieten. Uiteraard zijn ook supporters welkom.

North Sea Port Run is een organisatie van North Sea Port en Golazo sports.