Nieuws

North Sea Port speelt troeven uit op breakbulkbeurs in Bremen

Gepubliceerd op di 29 mei 2018
North Sea Port neemt een leidende positie in voor wat betreft stukgoed. Met een overslagvolume van 11,6 miljoen ton in 2017 is de haven de nummer 1 van Europa. North Sea Port versterkt haar positie door haar aanwezigheid op de internationaal gekende beurs ‘Breakbulk Europe’.

Van dinsdag 29 mei tot en met donderdag 31 mei is North Sea Port aanwezig op de internationale gerenommeerde beurs ‘Breakbulk Europe’ in het Duitse Bremen om de overslag in stukgoed te doen groeien. De overslag van bulkgoederen is de absolute specialiteit van North Sea Port. In de fusiehaven behandelt men vooral veel ijzererts, kolen, voeding, granen en meststoffen. Ook op het vlak van stukgoed (staal, papier, hout, fruit en projectlading) staat North Sea Port aan de Europese top. 

Uitgebreide opslagmogelijkheden  

In de haven beschikken gespecialiseerde bedrijven over hedendaags materieel en uitgebreide opslagfaciliteiten waar een breed scala aan goederensoorten wordt afgehandeld zoals houtproducten, metalen, groente, fruit en projectlading. Voor het laden van nieuwe auto’s die over zee moeten worden vervoerd, beschikken een aantal terminals over zogenaamde ro/ro-steigers. Hier kunnen ook vrachtwagens en opleggers met of zonder lading en ander rollend materieel van en aan boord worden gereden. 

De nummer 1 in Europa inzake stukgoed  

North Sea Port is Europa’s nummer 1 voor de overslag van houtproducten, zoals hout, papier en cellulose. In Nederland is ze de nummer 1 voor de afhandeling van conventioneel fruit (niet verpakt in containers). Wereldwijd mag het zich tot één van de belangrijkste spelers noemen voor de opslag van aluminium. Met het groeiende volume zware lading, zoals de diverse onderdelen voor windmolenparken op zee, is het aandeel projectlading in het totaalpakket van North Sea Port de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Met de nieuwe windparken op zee, die min of meer in onze achtertuin worden aangelegd, mag verwacht worden dat deze lading de komende jaren nog verder in belang zal toenemen.