Nieuws

North Sea Port volgt Brexit op de voet

Gepubliceerd op wo 16 jan 2019
Na het opnieuw uitstellen van de Brexit tot 31 januari 2020, is het nog altijd onduidelijk wat de gevolgen zijn. North Sea Port houdt de vinger aan de pols om de evoluties in te schatten en bedrijven door te verwijzen.

Een Brexit-deal of een harde Brexit, North Sea Port overlegt al een hele poos met de bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. In de mate van het mogelijke worden er voorbereidingen getroffen en informatie uitgewisseld over bijvoorbeeld voorraden aanleggen, douaneformaliteiten, financiële gevolgen en impact op IT. Het Verenigd Koninkrijk is immers de tweede belangrijkste handelspartner van North Sea Port, goed voor zowat 9% van de 70,3 miljoen ton totale maritieme goederenoverslag. Het gaat dan om goederen zoals voertuigen, containers, bouwmaterialen, chemische producten, meststoffen, energie- en petroleumproducten.

North Sea Port werkt uiteraard ook nauw samen met de bevoegde administraties en regeringen in Nederland en Vlaanderen. Het verwijst bedrijven hier ook naar door.

Info op website
Wie met North Sea Port over de Brexit contact wilt opnemen, kan dat via brexit@northseaport.com

Alle nuttige en wettelijke instanties staan opgesomd op onze website.