Nieuws

North Sea Port wint internationale prijs voor beste tankopslaghaven tijdens de Tank Storage Awards 2018 in Rotterdam

Gepubliceerd op wo 21 mrt 2018
North Sea Port sleepte op dinsdagavond 20 maart haar eerste bekroning als grensoverschrijdende fusiehaven in de wacht en krijgt hiermee een eervolle erkenning als beste haven voor haar tankopslag.

Vloeibare bulk staat voor een derde van de goederenoverslag via zeevaart en vormt zo een belangrijke haven voor aardolieproducten, biodiesel, chemicaliën, vloeibare meststoffen, fruitsappen en gassen. De huidige 3,9 miljoen m³ opslagcapaciteit maakt het mogelijk om reserves van vloeibare bulk aan te leggen op korte en op lange termijn. In de toekomst zal deze opslagcapaciteit verder vergroten tot 4,7 miljoen m³.

Als duurzame haven zet North Sea Port in op de productie van bijna 1 miljoen ton biobrandstof (bio-ethanol en biodiesel) per jaar.

De Tank Storage Awards

Op dinsdagavond 20 maart vond in Rotterdam de tweede editie van The Tank Storage Awards plaats. De Tank Storage Awards zijn een erkenning voor bedrijven die op hun manier uitblinken in veiligheid, innovatie of algemene opslag. North Sea Port was genomineerd voor de categorie ‘beste tankopslaghaven’ en streed mee om de titel tegen de havens van Ras Tanura (Saudi Arabië), Antwerpen (België) en Amsterdam (Nederland). Hiermee sleept North Sea Port voor het eerst een bekroning in de wacht als grensoverschrijdende fusiehaven in het bijzijn van haar klanten.

North Sea Port als logistiek hart van Europa

North Sea Port biedt veel voordelen voor het afhandelen van diverse soorten lading: de ligging aan open zee (Vlissingen/Terneuzen), de diepgang tot 17 meter, de filevrije achterlandverbindingen en de gespecialiseerde terminals. Door haar centrale ligging in het logistieke hart van Europa en haar mix van transportverbindingen met het Europese achterland is North Sea Port een echte economische draaischijf. Daarnaast is North Sea Port verbonden met het ‘Central Europe Pipeline System’ (CEPS).