Nieuws

North Sea Port zet samen met Voka verder in op duurzaam ondernemen

Gepubliceerd op vr 22 jun 2018
Voor het tweede jaar op rij maakt North Sea Port werk van het ‘Charter Duurzaam Ondernemen’ van Voka. North Sea Port is actief rond milieu maar ook sociale en economische acties stonden op het programma.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de huldiging van de laureaten – waaronder North Sea Port - door Voka Oost-Vlaanderen op woensdagavond 20 juni 2018.

Met het Charter Duurzaam Ondernemen wil Voka/Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen bedrijven de mogelijkheid bieden om duurzaam ondernemen vorm te geven.

Leefbaarheid van de haven

De leefbaarheid in de haven en de behartiging van klachten staan centraal. North Sea Port zet dan ook verder in op een goede dialoog met omwonenden, bedrijven, overheidsdiensten, de politieke wereld, belangengroepen en het maatschappelijk middenveld. Ze wil immers het maatschappelijk draagvlak voor de economische ontwikkelingen in de haven vergroten.

Duurzaam vervoer

North Sea Port wil de economische activiteiten in het havengebied minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen. Het geeft hierbij zelf het voorbeeld door de aankoop van 2 elektrische auto’s en door extra laadpalen te installeren op de eigen bedrijfsterreinen. De medewerkers worden gestimuleerd om duurzaam vervoer te gebruiken voor woon-werkverkeer en verplaatsingen tijdens het werk. Zo krijgen zij onder meer (elektrische) bedrijfsfietsen aangeboden.

Aandacht voor...

Het Havenbedrijf heeft ook zorg gedragen voor een goede dialoog tussen werkgever en werknemers inzake de fusie en de gevolgen daarvan. Onder meer door informatiemomenten voor het personeel te voorzien. Dit zal ook in 2018 en verder worden doorgezet om op regelmatige basis de personeelsleden te informeren.

Daarnaast werd er aandacht besteed aan gezonde voeding en lokale leveranciers voor de bedrijfsrefter en evenementen. Zo werd de snoepautomaat in de keuken van het administratiegebouw gevuld met snacks die gezond en/of fair trade zijn. Er werd een opleiding voorzien voor ergonomie en de collega’s gingen samen zwerfvuil rapen in het Gentse havengebied.

Verder werden enkele goede doelen gesteund: de Warmste soep en Music For Life 2017 van Studio Brussel in Puyenbroeck. En voor de teambuilding in 2017 werden de handen uit de mouwen gestoken om duurzame sociale projecten mee een hart onder de riem te steken.