Nieuws

Onze Haven 13: over bootmannen, Outokumpu in Terneuzen en de losarm van Cargill

Gepubliceerd op do 3 sep 2020
Outokumpu, Finse marktleider in roestvrij straal, koos Terneuzen uit om een zeer strategische reden: de verschillende transportmogelijkheden. Die verbinden North Sea Port met de Europese markt. We leren ook over bootmannen, een cruciaal beroep in de haven, en over de losarm van Cargill.

Het Finse staalbedrijf Outokumpu ontvangt wekelijks 3 lijnschepen met rollen roestvrij staal op hun site in Terneuzen. Daar worden de rollen afgerold en op maat gesneden. Afhankelijk van de wensen van de klant, gebeurt dit in de vorm van rollen, strips of platen. “Er wordt werkelijk van alles mee gemaakt, van bestek en potten en pannen tot trommels voor wasmachines en onderdelen voor vaatwassers”, aldus logistiek manager Gyon Asselman.

Multimodale haven

De locatie van het bedrijf is niet toevallig gekozen. Vanuit Terneuzen is de Europese markt toegankelijk op maar liefst drie manieren: via het water, via het spoor en over de weg. Die mogelijke combinatie van verschillende soorten transport, maakt van North Sea Port een interessante multimodale haven.

Bootmannen van de Eendracht

North Sea Port ontvangt jaarlijks bijna 10.000 zeeschepen, zoals ‘Jorita’, een schip van 200 meter. Een zeeschip ontvangen in een haven zet een hele keten in werking. Eén cruciaal onderdeel van die keten, zijn de bootmannen – of roeiers zoals in Nederland wordt gezegd - van De Eendracht. De 40 werknemers van dit bedrijf zorgen voor het veilig aanmeren en deskundig los- en weer vastmaken van zo’n derde van de zeeschepen die in North Sea Port aanmeren.

De job is niet zonder risico. “Je moet wel opletten wat je doet en altijd alert zijn. Als een lijn op spanning komt te staan, en die knapt, dan gaan die heel ver. Je moet dus zorgen dat je voldoende afstand houdt en dat je je aandacht erbij houdt”, aldus bootman Pieter Lehoucq.

Grondstoffen via de stofzuigerslang

‘Waar is dit’ neemt een kijkje bij de losarm van voedingsmiddelenbedrijf Cargill in Sas van Gent. Deze ‘elevator’ of stofzuigerslang’ hangt over de weg omdat die tussen het bedrijf en het kanaal ligt. Ze dient vooral om grondstoffen voor de productie, voornamelijk tarwe en maïs, van de schepen te lossen en te laden.

Onze Haven is een tweewekelijkse rubriek over North Sea Port, uitgezonden op het Nederlandse Omroep Zeeland en de Belgische regionale zender AVS. Je kan alle afleveringen herbekijken via ons YouTube-kanaal.