Nieuws

Bekijk Onze Haven: koele bananen bij Kloosterboer en de job van scheepsagent

Gepubliceerd op wo 10 feb 2021
De meeste bananen van Chiquita voor de Europese markt komen binnen via onze haven. Maar hoe wordt voorkomen dat de bananen overrijp in North Sea Port aankomen? En wat doet een scheepsagent precies? Dat komt aan bod in deze aflevering van Onze Haven.

Overslagbedrijf Kloosterboer in Vlissingen behandelt de containers met bananen. Er wordt een speciaal soort koelcontainer ingezet (een reefer genoemd) om het rijpingsproces van de bananen tijdens de lange overtocht op zee stil te leggen.

Een deel van de containers vertrekt onmiddellijk naar elders in Europa, een ander deel wordt leeggehaald en teruggestuurd naar Midden- en Zuid-Amerika. Niet leeg natuurlijk: er worden bijvoorbeeld Zeeuwse uien in geëxporteerd.

Scheepsagent

Een haven is een complexe logistieke puzzel waar iedereen een rol te spelen heeft. Een scheepsagent bijvoorbeeld, zoals Joris Clappaert van Navonus. Een scheepsagent vertegenwoordigt een rederij in een vreemde haven. Hij regelt alles wat geregeld moet worden als een schip de haven binnen komt varen.

“Het wordt verwacht van de scheepsagent, dat we heel flexibel zijn en dat we dag en nacht bereikbaar zijn en actie ondernemen als er actie ondernomen moet worden. Time is money en dat is in de scheepvaart zeker aan de orde”, vertelt Joris Clappaert.

Waar is dit?

De rubriek ‘Waar is dit’ vertrekt in 2021 van een oude foto, deze keer van de Koninklijke Maatschappij De Schelde, de beroemde scheepswerf en ooit dé trots van Vlissingen. In 2001 werd het opgenomen in het bedrijf Damen Schelde Naval Shipbuilding.

Bekijk hier de volledige reportage over Onze Haven, een reportage over North Sea Port die ook elke twee weken op woensdag wordt uitgezonden op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15 uur) en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS (18 uur). Je kunt alle afleveringen ook herbekijken via ons YouTube-kanaal.