Nieuws

Opleiding Havenbeheer van Universiteit Gent en North Sea Port open voor inschrijving

Gepubliceerd op wo 4 sep 2019
In oktober start de 22e editie van de Permanente Vorming Havenbeheer, een opleiding van het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent in nauwe samenwerking met North Sea Port.

De academische opleiding is voor personen die al werkzaam zijn in de maritieme sector of voor degenen die basiskennis in havenbeheer willen verkrijgen. 

Modules

In vijf modules wordt een duidelijk beeld gegeven van de omgeving waarin bedrijven in North Sea Port moeten bewegen om hun haven verder te ontwikkelen. Havenbeheerders werken binnen een sterk concurrerende omgeving, waarbij competitiviteit tussen havens, vlotte nautische toegankelijkheid en multimodale verbindingen met het achterland centraal staan.

Maar er is ook aandacht nodig voor onder meer doordacht ruimtegebruik, nieuwe investeringen, (inter)nationale regelgeving en economische bedrijvigheid. Bovendien is er steeds meer aandacht voor natuur en landschap.

Inschrijven voor 4 oktober

De opleiding bestaat uit vijf modules van elk één dag en staat onder leiding van Prof. Dr. Frank Maes. De lessen vinden plaats in de lokalen van de Faculteit Recht en Criminologie in Gent en in het Bezoekerscentrum North Sea Port in Gent. De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 4 oktober 2019. Meer informatie over de modules staat in de Brochure Havenbeheer 2019-2020, deze is te vinden via de website www.maritieminstituut.ugent.be. Rechtstreeks inschrijven kan via deze link.