Nieuws

Overslagbedrijf OVET breidt terminal in North Sea Port uit

Gepubliceerd op di 10 dec 2019
Overslagbedrijf OVET gaat de terminal aan de Kaloothaven in North Sea Port in Vlissingen met 3 hectare uitbreiden. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende behoefte aan beschikbaar terrein voor nieuwe ladingstromen.

OVET is gespecialiseerd in droge bulk voor met name de procesindustrie. Door in te zetten op bulkgoederen en breakbulk en door toegevoegde waarde activiteiten zoals zeven en ‘blenden’ (mengen) aan te bieden, groeit de ladingstroom. Met de uitbreiding wordt het terrein in Vlissingen straks 34 hectare groot. Daarnaast heeft OVET een terminal in Terneuzen van 16 hectare.

Vincent Courtois, Managing Director van OVET: “Door het aantrekken van nieuwe ladingstromen was er in 2019 aanhoudend behoefte aan beschikbaar terrein op onze terminal. Het was het dan ook een logische stap om de terminal verder uit te breiden. Inmiddels is bij OVET zo’n 20% van de volumes niet langer gerelateerd aan de procesindustrie. Daarmee is OVET goed gepositioneerd om zich aan te passen aan de ontwikkelingen die de energietransitie met zich meebrengt.”

De werkzaamheden aan de terminal in Vlissingen worden eind 2019 afgerond en kosten 1 miljoen euro.

Over OVET

OVET BV is een stuwadoorsbedrijf (stouwer) met specialisatie in droge bulk dat sinds 1957 actief is in Zeeland. Het bedrijf biedt overslagactiviteiten, logistieke - en toegevoegde waarde diensten aan. Op de twee terminals in Terneuzen (16 hectare) en Vlissingen (34 hectare ) worden jaarlijks tot 11 miljoen ton goederen overgeslagen. De terminal aan de Kaloothaven in Vlissingen is toegankelijk voor schepen met een diepgang tot 17 meter, wat het diepste vaarwater in North Sea Port is.