Nieuws

Port Arthurlaan in Gent vanaf 8 april twee weken dicht voor wegwerkzaamheden: grote verkeershinder

Gepubliceerd op wo 3 apr 2019
Vanaf maandag 8 april vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Port Arthurlaan in Gent. Dat vernam North Sea Port van het Agentschap Wegen en Verkeer. De verkeershinder op deze belangrijke weg aan het zuidelijkste punt van de haven zal zeer groot zijn.

Het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 april met wegwerkzaamheden op de Port Arthurlaan (N456) in Gent. Het asfalt wordt vernieuwd voor een beter wegcomfort en ook de fietspaden worden vernieuwd. De werkzaamheden duren tot zondag 21 april.

Belangrijke verbindingsweg

De weg gaat volledig dicht en alle verkeer moet in de beide richtingen omrijden. Deze wegwerkzaamheden zullen een grote impact hebben op het verkeer en worden daarom uitgevoerd in een verkeersluwere periode (Paasvakantie in België). Deze weg is immers een belangrijke verbinding tussen beide oevers van de haven: de R4-West en de weg naast het Kanaal Gent-Terneuzen enerzijds en de R4-Oost tussen Gent en Terneuzen of richting E17/E40 anderzijds.

Alle auto- en vrachtverkeer moet omrijden

Alle info over de verkeerssituatie, de omleidingen voor het auto- en vrachtverkeer en fietsers vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.