Jobs

Projectleider Infra

Wil jij meebouwen aan een toekomstbestendige haveninfrastructuur? Wil jij met je collega’s werken aan uitdagende infrastructuurprojecten in het havengebied en bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen hiervan? Dan zoeken wij jou! Voor het cluster Port Infra zijn we op zoek naar een Projectleider Infra.

Het cluster Port Infra is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van de havengebieden en haveninfrastructuur assets van North Sea Port. Dit betreft haveninfrastructuur voor zowel nieuwe als bestaande bedrijven in het havengebied maar ook niet-klantgebonden infrastructuur. Het gaat om de ontwikkeling en realisatie van zowel natte als droge haveninfrastructuur zoals jetty’s, kades, wegen, terreinen en spoor.

Komende jaren staat het cluster voor de uitdaging de haveninfrastructuur verder toekomstbestendig te maken. Naast de lopende infrastructuurprojecten zorgen ook nieuwe opgaven m.b.t. de energietransitie, de klimaatopgaven en de circulaire economie voor de nodige ontwikkeling van nieuwe infrastructuur. Zo wordt er gewerkt aan projecten voor de import en export van o.a. CO2, LNG, Methanol, Ammoniak en Waterstof. Op dit moment concentreren veel van de uit te voeren projecten zich in de havengebieden Vlissingen-Oost, Braakmanhaven en de Axelse Vlakte.

Jouw uitdaging

Als Projectleider Infra ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van infrastructurele projecten. Deze projecten zullen voornamelijk, maar niet uitsluitend, op het grondgebied van North Sea Port Netherlands plaatsvinden. Vanuit jouw rol zorg je voor de juiste voorbereiding, uitwerking en realisatie van de haveninfrastructuur projecten en een goede stakeholder- en projectrisicoanalyse.

Je stuurt een multidisciplinair projectteam aan bestaande uit collega’s vanuit diverse clusters zoals Finance, Commercial Affairs, Port Operations en Legal op het gebied van kwaliteit, planning & control, omgevingsmanagement en (juridische) procedures. Als Projectleider weet jij het overzicht te behouden, goede periodieke projectrapportages te maken en het team te motiveren om samen resultaten te halen. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van beleid op jouw vakgebied rekening houdend met aangrenzende vakgebieden. Tevens draag je zorg voor een heldere communicatie met alle in- en externe stakeholders op basis van een omgevingsanalyse. Als Projectleider weet je verbinding te leggen met andere afdelingen, behartig je de organisatiebelangen en vertegenwoordig je de organisatie in overleggen met diverse stakeholders.

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische context waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je beschikt over HBO/bachelor of academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding afgerond zoals civiele techniek.
 • Je hebt kennis van en ruime ervaring in projectmatig werken, ontwerpprocessen en projectvoorbereidings- en uitvoeringsprocessen. Gezien de projecten zich veelal in Nederland afspelen (Vlissingen-Oost) is kennis van de Nederlandse GWW systematiek vereist.
 • Je hebt ruime ervaring met projectleiding en de aansturing van projectteams.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband uitstekend samenwerken met in- en externe stakeholders.
 • Je bent communicatief sterk en slaagt er met jouw resultaat- en oplossingsgerichte instelling in om doelstellingen en projecten te behalen.
 • Je komt met vernieuwende ideeën en vindt het fijn om kansen te creëren en kansen te grijpen.

Wie zijn wij?

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit. Om onze ambities te realiseren, hebben we een topteam aan boord. Gedreven grensverleggers die het voortouw durven en mogen nemen. We bieden een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontplooien en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Een warme thuishaven waar je jezelf kunt zijn. Zo bouwen we samen, als één community, aan de grensoverschrijdende haven van morgen.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap wordt aangemoedigd.
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring.
 • Het betreft een fulltime functie.
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Terneuzen, maar bent ook bereid om te werken op één van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken?

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Solliciteer door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar jobs@northseaport.com met een vermelding van de functie ‘Projectleider Infra’. 

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Wacht dan niet af, mail ons jouw sollicitatie en wij gaan er mee aan de slag!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure? Contacteer dan Anne Onstenk (HR Business Partner). Heb je nog vragen over de job zelf? Contacteer dan Cor van de Woestijne (Manager Port Infra).