Persberichten

Rondvaarten Gentse Feesten volzet, varen in Vlissingen kan wel

Gepubliceerd op di 10 jul 2018
North Sea Port organiseert ook dit jaar tijdens de Gentse Feesten haar traditionele rondvaarten in het havengebied van Gent. Alle rondvaarten zijn intussen volzet. Rondvaren in Vlissingen kan wel nog.

In totaal kunnen 2.500 passagiers vanop het water het havengebied van Gent van binnenuit beleven. Inschrijven voor deze rondvaarten is niet meer mogelijk.

Varen in Vlissingen aan de Westerschelde

In Vlissingen kan je echter ook in de zomer rondvaarten maken. North Sea Port organiseert samen met het Zeeuws maritiem muZEEum elke vrijdag rondvaarten door de haven in Vlissingen-Oost. Zo’n rondvaart duurt net geen 3 uur – ruim voldoende om de sfeer en de zilte zeelucht in dit deel van North Sea Port aan de Westerschelde te proeven.

Nog tot 1 september zijn er op vrijdag telkens 2 publieksrondvaarten gepland. Je vaart mee op de Denick II, met een capaciteit van 200 zitplaatsen/passagiers. Het schip vertrekt vanaf het Stationsplein in Vlissingen. De rondvaarten starten om 10 en om 13 uur. Aan boord krijg je uitleg over de bezienswaardigheden van een gids en via beeldschermen en audioberichten in drie talen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. De Denick II is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een toilet aan boord. Je kunt ook consumpties kopen.

Je tickets kun je online via www.muzeeum.nl  of aan boord bestellen. Bestel je ze niet online, dan kan je ook tickets bemachtigen in het muZEEum en bij de VVV in Vlissingen. Ze geven meteen ook recht op een gratis bezoek aan het Zeeuws maritiem muZEEum en De Kazematten. Het muZEEum leidt je via een audiotour door het maritieme verleden en heden van Zeeland. Je maakt er onder andere kennis met de Michiel de Ruyter, de beroemde admiraal en zeeheld uit Vlissingen. Aan de overkant van het museum kan je De Kazematten ontdekken, een strategisch gelegen militair bolwerk uit 1811 dat deel uitmaakt van vestingwerken uit 1548.

In de herfstvakantie staan er op vrijdag 19 en 26 oktober nog eens 2 rondvaarten op het programma.

Je vindt alle info op www.muzeeum.nl