Nieuws

Schrijf nu in voor de gratis, nieuwe rondvaarten van Gent naar Terneuzen en omgekeerd.

Gepubliceerd op do 17 jan 2019
Vanaf 9 februari 2019 biedt North Sea Port nieuwe rondvaarten aan: van Gent tot in Terneuzen en, omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten zijn gratis. Inschrijven is wel verplicht.

De inschrijvingen zijn onlangs gestart en draaien op volle toeren. Wilt u erbij zijn, wacht dan niet te lang om een plaats te boeken.

Inschrijven

Op zaterdag

North Sea Port biedt al heel wat jaren op zaterdag gratis rondvaarten in Gent aan. De rondvaarten worden vanaf 9 februari 2019 uitgebreid en gaan over de landsgrens heen, tussen Gent en Terneuzen. De rondvaarten vinden telkens plaats op zaterdag, bijna het hele jaar door. Als fusiehaven wil North Sea Port bezoekers het grensoverschrijdende havengebied laten zien. De haven vanaf het water zien is immers een unieke ervaring.

Met het jacht heen, met de bus terug

Passagiers schepen om 10 uur in Gent in op het jacht ‘Jacob van Artevelde’ en varen gedurende ongeveer 2,5 uur op het kanaal tot in Terneuzen. Met een bus wordt u terug gebracht naar het startpunt aan het Bezoekerscentrum North Sea Port, Rigakaai. De totale trip neemt ongeveer 3,5 uur in beslag.

Omgekeerd vertrekt het jacht om 13.30 uur in Terneuzen aan de Beurtvaartkade. Circa 2,5 uur later arriveert u in Gent aan de Rigakaai. Vervolgens brengt een bus u terug naar Terneuzen waar u omstreeks 17 uur arriveert.

Over de grens varen

Passagiers beleven de haven vanaf het water en van binnenuit. Een gids geeft tijdens de rondvaart uitleg over de grensoverschrijdende haven, over het belang van de haven en welke bedrijven er actief zijn. Ook komt u meer te weten over schepen die u onderweg tegen komt en over de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. En uiteraard vaart u op het 32-kilometer lange Kanaal Gent-Terneuzen over de grens tussen België en Nederland.

Inschrijven voor uw familie of vereniging

Wie mee wil varen kan zich hier inschrijven.

Inschrijven

Particulieren kunnen tot maximaal 10 personen inschrijven. Verenigingen dienen minimaal met 25 personen te zijn. Om aan boord van het schip te kunnen gaan, moet u wel enkele stappen kunnen zetten. Hulp- en geleide honden worden toegelaten. Er kunnen maximaal 80 mensen aan boord.

De rondvaarten zijn gratis maar inschrijven is wel verplicht. 

Ook varen in Vlissingen

Deze zomer worden ook in Vlissingen opnieuw rondvaarten georganiseerd.