Nieuws

Schrijf nu in voor de gratis rondvaarten in 2020 in North Sea Port

Gepubliceerd op di 22 okt 2019
Voor het tweede jaar op rij biedt North Sea Port gratis rondvaarten aan in heel de haven: van Gent naar Terneuzen, van Terneuzen naar Gent en in Vlissingen. North Sea Port wilt zo het hele grensoverschrijdende havengebied laten zien. De rondvaarten zijn gratis. Inschrijven is wel verplicht.

Dit jaar bood North Sea Port voor het eerst rondvaarten in het hele grensoverschrijdende havengebied aan. Alle rondvaarten waren snel volzet. Liefst 11.000 mensen beleven al varend de haven.

Ook voor 2020 kunt u voor deze rondvaarten inschrijven. U kunt kiezen tussen varen van Gent naar Terneuzen of omgekeerd van Terneuzen naar Gent, en varen in Vlissingen. Alle rondvaarten vinden steeds – enkel – op zaterdag plaats, bijna het hele jaar door.

Wilt u erbij zijn, wacht dan niet te lang om een plaats te reserveren.

Gent-Terneuzen en Terneuzen-Gent

Wie van Gent naar Terneuzen vaart, scheept om 10 uur in op het jacht ‘Jacob van Artevelde’ en vaart gedurende 2,5 uur op het Kanaal tot in Terneuzen. Een bus brengt u naar het startpunt aan het Bezoekerscentrum North Sea Port, aan de Rigakaai in Gent. De totale trip neemt ongeveer 3,5 uur in beslag.

Omgekeerd vertrekt het jacht om 13.30 uur in Terneuzen aan de Beurtvaartkade. Circa 2,5 uur later arriveert u in Gent aan de Rigakaai. Vervolgens brengt een bus u terug naar Terneuzen waar u omstreeks 17 uur arriveert.

Voor beide bestemmingen vaart u op het 32-kilometer-lange Kanaal Gent-Terneuzen met in Terneuzen zicht op de indrukwekkende bouw van de Nieuwe Sluis, een van de grootste in Europa. Halverwege gaat u over de grens tussen België en Nederland.

Rolstoelgebruikers kunnen mee aan boord van het schip, maar moeten wel enkele stappen kunnen zetten. Hulp- en geleidehonden worden toegelaten. Er kunnen maximaal 80 mensen aan boord.

Vlissingen

Ook in Vlissingen en Borsele worden er opnieuw rondvaarten georganiseerd. Het passagiersschip Denick II van de gelijknamige rederij vertrekt nabij het station van Vlissingen. Het vaart door de sluis de Westerschelde op richting Sloehaven in Vlissingen en Borsele waar het in de havens/dokken vaart.

Gids geeft uitleg

Een gids geeft tijdens de rondvaart uitleg over de grensoverschrijdende haven, over het belang van de haven, over haar positie in Europa en haar belang wereldwijd en over welke bedrijven er actief zijn. Ook komt u meer te weten over schepen die u onderweg tegenkomt. U ziet vanaf het water de bedrijven, kades met kranen, loodsen waar goederen zijn opgeslagen en het lossen en laden van zee- en binnenvaartschepen.

Inschrijven

Particulieren kunnen tot maximaal 10 personen inschrijven. Verenigingen dienen minimaal met 25 personen te zijn. Inschrijven doet u op www.northseaport.com/rondvaarten 

Ook tijdens de Gentse Feesten

Ook tijdens de Gentse Feesten in juli zullen er gratis rondvaarten in het Gentse deel van North Sea Port zijn. De inschrijvingen daarvoor starten begin juni.