Nieuws

Seizoen van riviercruises in North Sea Port van start

Gepubliceerd op vr 9 mrt 2018
North Sea Port verwacht dit jaar ruim 300 riviercruises. Het belooft de komende maanden weer druk te worden in het havengebied van Vlissingen, over Terneuzen tot in Gent.

Het riviercruiseschip ‘Swiss Tiara’ passeerde vrijdagochtend 9 maart het Sluizencomplex in het Nederlandse Terneuzen om vervolgens omstreeks 8 uur aan de Rigakaai in het Gentse havengebied (België) af te meren. Met dit 5-sterren hotelschip, varend onder de Zwitserse vlag, wordt het cruiseseizoen voor North Sea Port op gang getrokken.

Passagiers bezoeken Zeeland en Gent

Vanaf nu zijn er het hele jaar door haast dagelijks riviercruiseschepen te zien in het havengebied van North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar 20 riviercruises aan. Ook in Vlissingen worden er enkele verwacht. In Gent – met een traditie van binnenvaartcruises - zullen er 280 afmeren. Dit brengt het totaal op ruim 300 binnenvaartcruiseschepen. Het merendeel van de schepen komt uit Duitsland en Zwitserland. De binnenvaartcruises brengen ruim 35.000 passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al vijf jaar boven de 200 schepen. In het voorbije jaar 2017 wist Gent met 268 schepen weer een nieuw record te boeken.

North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruises: een handvol in Vlissingen en een 2-tal in het Gentse havengebied.