Jobs

Senior Nautisch Adviseur

Wij zijn op zoek naar een Senior Nautisch Adviseur om ons team Port Operations te versterken.

Jouw uitdaging

Als Senior Nautisch Adviseur neem je een coördinerende en adviserende rol op met betrekking tot nautisch-technische zaken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren van het nautisch-technisch beleid ten aanzien van de ontwikkeling en het beheer van het havengebied en de infrastructuur. Dit met als doel dat de (inter)nationale wet- en regelgeving wordt gerespecteerd én de afwikkeling van zee- en binnenvaart op een efficiënte en veilige wijze kan plaatsvinden.

Vanuit je expertise ben je het aanspreekpunt op het gebied van nautisch-technische vraagstukken, initieer en begeleid je projecten met een nautische invalshoek en neem je ook deel aan andere projecten en/of multidisciplinaire werkgroepen. Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen en wetgeving op nautisch gebied op en vertaalt deze naar beleid, procedures, systemen en de optimalisatie hiervan. Tevens ondersteun je het (interne) Port Operations Coordination Centre, capteer en analyseer je complexe vragen en ben je in staat om direct besluiten te nemen indien de situatie daarom vraagt (bijzondere scheepsreis, schade, afwijkende afmeting en/of lading). Je werkt nauw samen met de nautische collega’s, legt de verbinding met de andere afdelingen en coördineert de continue dienstverlening.

Vanuit jouw rol vertegenwoordig je North Sea Port in (besluitvormende) overleggen met relevante stakeholders (zoals havens, politiek) en neem je namens Port Operations deel in diverse overlegfora in- en extern.

Wie zoeken we?

Je bent geboeid door de maritieme/nautische wereld. Je herkent jezelf in iemand die feitelijke informatie goed kan omzetten in mondeling advies. Daarnaast zet je jouw expertise actief in en ben je constant op zoek naar verbeteringen. Je weet informatie te ordenen en komt tot logische conclusies voor problemen. Hierbij zal je niet stoppen tot de uitdaging volledig is opgelost. Daarnaast kan je makkelijk schakelen tussen verschillende problemen. Je bent alert en geen detail ontglipt aan jouw aandacht.

Opleiding

Een nautische opleiding zoals maritiem officier, maritieme bedrijfsvoering op HBO/bachelor of academisch niveau. Deze beroepsopleiding heb je bij voorkeur aangevuld met relevante trainingen en cursussen op het gebied van bijvoorbeeld project management, veiligheid, wet- en regelgeving.

Ervaring

Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als maritiem officier/stuurman en/of ervaring aan wal in de scheepvaart of havenwereld.

Persoonlijk profiel

  • Je bent communicatief sterk en beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (schriftelijk en mondeling).
  • Als business partner ben je een echte connector en in staat verbinding te leggen met in- en externe stakeholders, deze op onderwerpen samen te brengen en met de organisatie (strategie) te verbinden.
  • Je bent in staat om snel te schakelen, beslissingen te nemen en op verschillende niveaus en met diverse stakeholders te communiceren.
  • Je handelt en denkt oplossingsgericht en durft daarbij bestaande zaken kritisch in vraag stellen, dit in functie van een goede dienstverlening.
  • Je bent een teamspeler die de lead kan nemen waarbij je zowel zelfstandig als in groep tot resultaten komt.
  • Je weet je vlot aan te passen aan onverwachte omstandigheden, je toont je ondernemend en weet kansen te creëren en te grijpen.

Wat kan je van ons verwachten?

North Sea Port biedt jou een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin aandacht voor samenwerking en welzijn belangrijk is. Eigenaarschap, het nemen van initiatieven en innovatief denken worden aangemoedigd. Het is een warme thuishaven waarin je de ruimte krijgt om persoonlijk te groeien.

Bij North Sea Port kan je rekenen op een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring met een ruim aanbod aan andere voordelen (o.a. ruim aantal vakantiedagen, thuiswerk- en reiskostenvergoeding, mogelijkheid om hybride te werken).

Hoe pakken we het aan?

Het selectieproces wordt uitgevoerd door Venturn, leiderschap adviesbureau voor de maritieme supply chain.

Contactpersoon is consultant Niels Romme, bereikbaar via: