Jobs

Senior Nautisch Adviseur

Wij zijn op zoek naar een Senior Nautisch Adviseur om ons team Port Operations te versterken.

Wij zijn op zoek naar een Senior Nautisch Adviseur om ons topteam van #grensverleggers te versterken! 

Als Senior Nautisch Adviseur neem je een coördinerende en adviserende rol op met betrekking tot nautisch-technische zaken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren en implementeren van het nautisch-technisch beleid ten aanzien van de ontwikkeling en het beheer van het havengebied en de infrastructuur. Dit met als doel dat de (inter)nationale wet- en regelgeving wordt gerespecteerd én de afwikkeling van zee- en binnenvaart op een efficiënte en veilige wijze kan plaatsvinden.

Vanuit je expertise ben je het aanspreekpunt op het gebied van nautisch-technische vraagstukken, initieer en begeleid je projecten met een nautische invalshoek en neem je ook deel aan andere projecten en/of multidisciplinaire werkgroepen. Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen en wetgeving op nautisch gebied op en vertaalt deze naar beleid, procedures, systemen en de optimalisatie hiervan. Tevens ondersteun je het (interne) Port Operations Coordination Centre, capteer en analyseer je complexe vragen en ben je in staat om direct besluiten te nemen indien de situatie daarom vraagt (bijzondere scheepsreis, schade, afwijkende afmeting en/of lading). Je werkt nauw samen met de nautische collega’s, legt de verbinding met de andere afdelingen en coördineert de continue dienstverlening.

Vanuit jouw rol vertegenwoordig je North Sea Port in (besluitvormende) overleggen met relevante stakeholders (zoals havens, politiek) en neem je namens Port Operations deel in diverse overlegfora in- en extern.

Waarom jij bij ons wilt werken

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit.


Om onze ambities te realiseren hebben we een topteam van #grensverleggers aan boord. Maar waarom kiezen zij elke dag opnieuw voor North Sea Port?

  • We bieden een unieke werkomgeving in een interessante en grensoverschrijdende context waarbij we je beloven dat je impact kunt creëren: zowel binnen de organisatie, op economisch-maatschappelijk vlak én op jouw loopbaan. Want kansen grijpen en kansen creëren, dat doen #grensverleggers.
  • We werken met toffe collega’s, staan in voor een dynamische werkomgeving én bieden tegelijkertijd een warme en open sfeer met respect voor elkaar.
  • We bieden een aantrekkelijk salarispakket dat passend is bij je opleiding en ervaring, maar bieden ook interessante secundaire voorwaarden die bijdragen aan jouw welzijn en ontwikkeling.

Wil je alle redenen ontdekken om voor North Sea Port te werken?

Jij bent de #grensverlegger die wij zoeken

Je bent geboeid door de maritieme/nautische wereld. Je herkent jezelf in iemand die feitelijke informatie goed kan omzetten in mondeling advies. Daarnaast zet je jouw expertise actief in en ben je constant op zoek naar verbeteringen. Je weet informatie te ordenen en komt tot logische conclusies voor problemen. Hierbij zal je niet stoppen tot de uitdaging volledig is opgelost. Daarnaast kan je makkelijk schakelen tussen verschillende problemen. Je bent alert en geen detail ontglipt aan jouw aandacht.

Opleiding

Een nautische opleiding zoals maritiem officier, maritieme bedrijfsvoering op HBO/bachelor of academisch niveau. Deze beroepsopleiding heb je bij voorkeur aangevuld met relevante trainingen en cursussen op het gebied van bijvoorbeeld project management, veiligheid, wet- en regelgeving.

Ervaring

Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als maritiem officier/stuurman en/of ervaring aan wal in de scheepvaart of havenwereld.

Persoonlijk profiel

  • Je bent communicatief sterk en beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (schriftelijk en mondeling).
  • Als business partner ben je een echte connector en in staat verbinding te leggen met in- en externe stakeholders, deze op onderwerpen samen te brengen en met de organisatie (strategie) te verbinden.
  • Je bent in staat om snel te schakelen, beslissingen te nemen en op verschillende niveaus en met diverse stakeholders te communiceren.
  • Je handelt en denkt oplossingsgericht en durft daarbij bestaande zaken kritisch in vraag stellen, dit in functie van een goede dienstverlening.
  • Je bent een teamspeler die de lead kan nemen waarbij je zowel zelfstandig als in groep tot resultaten komt.
  • Je weet je vlot aan te passen aan onverwachte omstandigheden, je toont je ondernemend en weet kansen te creëren en te grijpen.

Hoe pakken we het aan?

Het selectieproces wordt uitgevoerd door Venturn, leiderschap adviesbureau voor de maritieme supply chain.

Contactpersoon is consultant Niels Romme, bereikbaar via:

#grensverleggers