Nieuws

Stakeholders laten hun stem horen tijdens de ‘Online Havenweek North Sea Port’: op weg naar een nieuwe strategie – 26 tot 29 oktober

Gepubliceerd op vr 16 okt 2020
North Sea Port is als Nederlands-Vlaamse fusiehaven in bijna drie jaar tijd uitgegroeid tot de derde haven van Europa qua toegevoegde waarde en staat op de achtste plaats als het gaat om goederenoverslag via zeevaart.

Nu is het tijd voor de volgende fase en een nieuwe strategie. Ook jij kunt daar aan bijdragen.

De grensoverschrijdende fusie heeft politiek en economisch veel teweeggebracht. North Sea Port wil na drie jaar een nieuwe strategie klaar hebben en daar worden heel wat stakeholders voor bevraagd.

Over omgeving, logistiek, het achterland en industrie

Ben je als stakeholder betrokken bij de haven? Laat je stem dan horen tijdens de ‘Online Havenweek North Sea Port’. Je kan ideeën aanreiken voor de verdere ontwikkeling van de haven. Je kunt vragen stellen of een weerwoord geven. En dat tijdens drie webinars op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober over ‘Haven en omgeving’, ‘Haven, logistiek en achterland’, en ‘Haven, industrie en transitie’.

Op het programma staan onder meer: 

  • Adriaan Zeillemaker (Hoofd zeehavens en maritieme zaken IenW)
  • Ben Maelissa (CEO Danser Group)
  • Rob Smeets (Operationeel directeur Port of Antwerp)
  • Theo Notteboom (Hoogleraar)
  • Michael Schlaug (directeur Yara Sluiskil)
  • Anton van Beek (directeur Benelux Dow Chemical)
  • Steven Engels (manager Benelux Orsted)

Havencongres als afsluiter

De Havenweek wordt op donderdag 29 oktober afgesloten met het jaarlijkse Havencongres North Sea Port met als thema ‘Havens in transitie – slim samenwerken’. Dit jaar online vanwege de coronamaatregelen.


Het online congres heeft dit jaar een sterk deelnemersveld met bijdragen van onder meer Minister-president van de Vlaamse regering Jan Jambon. Maar ook de Nederlandse Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen is aanwezig, Diederik Samsom als Kabinetschef EU-Commissaris voor klimaatbeleid Frans Timmermans, Daan Schalck CEO North Sea Port, Manfred Van Vlierberghe CEO ArcelorMittal Belgium en tal van andere gerenommeerde sprekers zullen spreken tijdens het online Havencongres.

Schrijf je nu in

Wil je bijdragen tot de ontwikkeling van onze grensoverschrijdende haven?
Schrijf je dan in via de site van Nieuwsblad Transport. Je vindt er ook het hele programma terug.

JA, ik schrijf me in voor de online havenweek