Nieuws

Techcluster voor innovatie en digitalisering tussen North Sea Port en Gent

Gepubliceerd op do 24 mrt 2022
Op het meest zuidelijke punt van North Sea Port in Gent voorziet Brocap een kantoorgebouw voor een techcluster. Brocap richt zich hiermee tot bedrijven die vanuit de haven of in de maritieme sector werken rond innovatie en digitalisering.

North Sea Port zocht een ontwikkelaar om het 1,4 hectare grote braakliggende terrein op de hoek van de Port Arthurlaan en de Vliegtuiglaan nieuw leven in te blazen. Brocap kreeg de opdracht toegewezen. Onder de projectnaam BlueBird onderzoekt Brocap of dit terrein kan worden omgevormd tot een bruisende site met kantoor- en maakruimte. Die ruimte zou onderdak geven aan bedrijven die vanuit de haven of in de maritieme sector rond innovatie en digitalisering actief zijn. Bedrijven krijgen er de kans om toekomstgericht samen te werken rond hernieuwbare energie, circulaire economie, mobiliteit, logistiek. Net deze bedrijvigheid past in de verdere ontwikkeling van North Sea Port als haven.

BlueBird is echter meer dan een bedrijvencenter en zal de bedrijven ondersteunen met infrastructuur en community services door de uitbouw van een ecosysteem in de haven en curatorschap.

Gent, techstad

Het terrein ligt in het uiterst zuidelijke punt van de haven, aan het Grootdok, en is een schakel tussen de haven en Gent. Voor Gent kan BlueBird een derde, noordelijke, tech-cluster worden. De Stad Gent wil – samen met al haar partners – immers Gent laten uitgroeien tot een technologie-hoofdstad van Europa. Niet voor de technologie op zich, maar omdat een sterke, toekomstgerichte economie extra jobs en welvaart creëert. Met tech hubs als het Wintercircus in het centrum en Tech Lane Ghent in het Zuiden maakt de stad tech hubs zowel nationaal als internationaal zichtbaar.

Meer informatie is te vinden op de website van BlueBird.