Nieuws

Vanaf zaterdag 4 maart weer gratis rondvaarten in North Sea Port

Gepubliceerd op vr 16 dec 2022
Van maart tot en met november 2023 kan je het havengebied van North Sea Port weer op een unieke manier bezoeken, namelijk vanop het water. Geïnteresseerden kunnen opnieuw deelnemen aan de gratis rondvaarten in North Sea Port op het kanaal Gent-Terneuzen of in Vlissingen.

Kanaal Gent-Terneuzen

De rondvaarten op het kanaal Gent-Terneuzen vinden plaats vanaf zaterdag 4 maart. Wie van Gent naar Terneuzen wil varen, gaat aan de Rigakaai in Gent om 13.30 uur aan boord en komt om 16 uur in Terneuzen aan. Om 16.30 uur brengt de bus de reizigers weer naar de Rigakaai. 

Wie van Terneuzen naar Gent wil varen, stapt om 10 uur aan de Beurtvaartkade in Terneuzen aan boord. Aankomst is omstreeks 12.30 uur in Gent. Om 13 uur vertrekt de bus weer naar de Beurtvaartkade.

Vlissingen 

In Vlissingen gaan de rondvaarten weer van start op zaterdag 18 maart. Het inschepen vindt plaats om 10.30 uur en de aankomst is om 12.30 uur. Beiden vinden plaats aan de Vlissingse Binnenhaven.

Gids aan boord 

Bij elke rondvaart is er een gids aan boord die uitleg geeft. De rondvaarten zijn een unieke manier om het havengebied te ontdekken: vanop het water zie je niet alleen de bedrijven van een andere kant maar ontdek je ook het uitgestrekte, grensoverschrijdende havengebied en plekken waar je anders niet kan komen. 

Voor alle rondvaarten - in Vlissingen en ook op het Kanaal Gent-Terneuzen - wordt het schip Denick II van de gelijknamige rederij ingezet. Dit biedt plaats aan 200 passagiers. Het schip is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor mensen die moeilijk te been zijn. Ook is er aan boord catering aanwezig. 

North Sea Port kijkt er naar uit om opnieuw bezoekers op de rondvaarten te verwelkomen. Ook in 2023 kunnen zo, net zoals in 2020, tot 10.000 mensen het havengebied via het water bezoeken.

Gratis rondvaren, inschrijven wel verplicht 

De rondvaarten zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Per inschrijving kan je maximaal 10 mensen op naam registreren.

Schrijf je in via de website van North Sea Port.