Nieuws

Verbrugge Terminals start nieuwe lijndienst tussen Zweden en North Sea Port

Gepubliceerd op do 9 apr 2020
Voortaan meert op zaterdag bij Verbrugge Terminals in Terneuzen de nieuwe wekelijkse lijndienst tussen Zweden en Terneuzen aan. De roroschepen vervoeren papier, trailers, containers en projectlading. Een opsteker voor North Sea Port in deze coronatijden.

Rollen papier

De lading bestaat uit rollen papier voor tijdschriften, kranten en ander drukwerk. Deze rollen worden wekelijks op zaterdag gelost in Terneuzen en bezorgd aan de verschillende drukkerijen. Het transportbedrijf van Verbrugge - Verbrugge Internationale Wegtransporten – neemt hier een belangrijke rol in op. De terminal van Verbrugge in Terneuzen is al decennialang een draaischijf voor papier en karton. Verbrugge beschikt ook over de technologie om rollen papier op maat te snijden, te labelen en te voorzien van nieuwe verpakkingen.

Twee roroschepen

De lijndienst wordt uitgevoerd door 2 roroschepen die afwisselend de terminal van Verbrugge in Terneuzen zullen aandoen. De retourvracht richting Zweden (Braviken & Södertalje) zal bestaan uit allerlei ladingen zoals trailers, containers en projectlading.

De lijndienst biedt een verdere versterking van de link tussen Terneuzen en Zweden. Wagenborg verzorgt al geruime tijd een wekelijkse afvaart met rorogoederen van Terneuzen naar Sodertalje en Pitea.

Versterking voor North Sea Port

Door deze nieuwe lijndienst weet Verbrugge Terminals zich steviger te verankeren in North Sea Port en haar activiteiten verder te ontwikkelen. North Sea Port ziet hiermee haar aandeel in de markten van papier en karton, roll-on-roll-off, containers en projectlading toenemen.

www.verbruggeinternational.com

 

Foto: Verbrugge Terminals