Nieuws

Vlaamse en Nederlandse bedrijven zoeken personeel tijdens de hybride jobbeurs North Sea Port Talent

Gepubliceerd op wo 6 okt 2021
In het havengebied North Sea Port zijn heel wat bedrijven op zoek naar personeel. Daarom organiseren VDAB, Stad Gent en North Sea Port de hybride jobbeurs North Sea Port Talent.

Tijdens een fysieke én digitale jobbeurs ontmoeten werkgevers en werkzoekenden elkaar met het oog op een duurzame tewerkstelling in het havengebied.

In en rond het grensoverschrijdende havengebied van North Sea Port werken er zo’n 100.000 mensen. Heel wat Vlamingen werken in het Nederlandse deel van de haven, en omgekeerd zijn er ook heel wat Nederlanders in het Gentse deel actief. Bij de honderden bedrijven die er actief zijn, zijn er steeds vacatures.

“In North Sea Port zijn er steeds tal van vacatures. Zowel in de sector van voeding, chemie en staal. Maar evenzeer voor logistieke jobs in opslagplaatsen, in de bouw en voor beveiliging worden mensen gezocht. De haven staat voor een hele brede waaier aan activiteiten waar dan ook heel diverse jobs te vinden zijn.” - Daan Schalck, CEO North Sea Port¬†

Om werkzoekenden en bedrijven uit tal van sectoren met elkaar in contact te brengen, organiseren de partners de Hybride Jobbeurs North Sea Port Talent.

Fysiek en digitaal

De fysieke jobbeurs vindt plaats op dinsdag 12 oktober (13 tot 16 uur), in het Nederlandse Terneuzen. 25 Vlaamse en Nederlandse bedrijven stellen hun vacatures voor en zullen meteen sollicitatiegesprekken voeren met de aanwezigen.

Werkzoekenden die geen eigen vervoer hebben, kunnen een beroep doen op de gratis bus die VDAB voorziet. Meer info over de fysieke beurs vind je op deze website. Het digitale luik vindt plaats op donderdag 14 oktober (10 tot 12 uur) via dit platform. Bezoekers kunnen dan digitaal een gesprek voeren en zelfs solliciteren.

“Werken in North Sea Port kan op verschillende manieren en in verschillende jobs, en dat willen we met deze hybride beurs aantonen. Samen met onze partners maken we werken in de haven bekend, om de instroom van nieuwe werknemers te ondersteunen” zegt Freddy Van Malderen, provinciaal directeur VDAB Oost-Vlaanderen.

Bram Van Braeckevelt, Schepen van Werk vult aan: “Met deze jobbeurs helpt Stad Gent om werkzoekenden en bedrijven bij elkaar te brengen. Het doel is om meer Gentenaars in een goede, duurzame job te krijgen.”

North Sea Port Talent: met steun van Europa

De hybride jobbeurs North Sea Port is een van de initiatieven van het Interregproject North Sea Port Talent. Daarin gaan de Stad Gent, VDAB, het havenbedrijf North Sea Port, Provincie Oost-Vlaanderen en de Nederlandse partners Dethon en de gemeente Terneuzen samen op zoek naar oplossingen voor een aantal nijpende arbeidsmarktnoden in het havengebied. Meer over dit project kan je vinden via deze website.

Deelnemende bedrijven

Adient, Arcelor Mittal Bio Base Europe Pilot Plant, Cargill B.V., C-Port, De Hoop Terneuzen B.V., Dow Benelux B.V., E. Van Wingene, Eastman, Elopak, G4S, GCM, Havenwerk B.V., Indaver Nederland B.V, Infrabel, Kraker Trailers Axel B.V., Oleon, Outokumpu Stainless B.V., Phoenix Services, Sagro , Sea-Invest, Stora Enso, Tailormade, Transport Mervielde, Verbrugge Terneuzen Terminals B.V. en Volvo Cars.