Nieuws

Volvo vrachtwagenfabriek in North Sea Port produceert 1 miljoenste truck

Gepubliceerd op vr 23 nov 2018
Op vrijdag 23 november rolde bij Volvo Trucks in North Sea Port de 1 miljoenste vrachtwagen van de band. Een nieuwe mijlpaal voor de vrachtwagenfabriek in Gent.

Volvo Trucks overhandigde de sleutels aan de stad Gent, die het voertuig zal inzetten voor verhuisoperaties. In Gent worden sinds 1975 vrachtwagens van het Zweedse merk gebouwd: jaarlijks goed voor circa 40.000 stuks en een tewerkstelling van 4.500 mensen. Volvo stelt haar opleidingscentrum voortaan ook gratis open voor wie een selectieproef doormaakt, een engagement om meer mensen bewust voor een baan bij de fabriek te maken.

Cabines aankleden

Volvo Trucks bouwt al sinds 1964 trucks in België. In 1975 werd de fabriek in Gent geopend, waar in de jaren '90 alle productie werd gecentraliseerd. Volvo Trucks assembleert niet alleen vrachtwagens in Gent. De fabriek beschikt over een eigen 'cabine trim afdeling', waar de cabines volledig aangekleed worden. Het fitten van banden en velgen tot wielen wordt in de Gentse vestiging uitgevoerd. Het Volvo Fitting Center bevoorraadt niet enkel de Gentse fabriek met banden maar is ook leverancier voor de truckfabrieken in Göteborg (Zweden), Blainville (Frankrijk) en Kaluga (Rusland) en voor de bus fabrieken in Borås (Zweden) en Wroclaw (Polen).