Nieuws

Wandeling volwassenen tijdens Nacht van de Duisternis in North Sea Port

Gepubliceerd op do 26 sep 2019
North Sea Port organiseert in samenwerking met het Project Gentse Kanaalzone een wandeling voor volwassenen tijdens de Nacht van de Duisternis.

Tijdens de Nacht van de Duisternis op 12 oktober doven verschillende gemeenten in Vlaanderen de verlichting voor één avond. Zo kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Met de Nacht van de Duisternis vestigen de Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder de aandacht op de impact van lichtvervuiling.

Wandeling door koppelingsgebied

De wandeling van zo’n 3 á 4 kilometer gaat door koppelingsgebied Doornzele-Noord (Evergem). Koppelingsgebieden zijn stukken natuur die als buffer dienen tussen het havengebied en de woonkernen in North Sea Port. De gids vertelt onderweg over de fauna en flora in het havengebied.

De wandeling start om 19 uur aan het kruispunt Abdijdreef - Doornzele Dries. De wandelpaden zijn onder normale omstandigheden vlot toegankelijk, maar bij regenweer is aangepast schoeisel aan te raden. Na de wandeling is er een hapje en een drankje voor alle wandelaars.

Inschrijven

Deelneming is gratis, maar vooraf inschrijven is gewenst. Dan kan via de website van North Sea Port.