Nieuws

Wandelen in Moervaartvallei en/of Desteldonk tijdens Nacht van de Duisternis - 20 oktober

Gepubliceerd op za 13 okt 2018
Zaterdag 20 oktober vindt de jaarlijks terugkerende Nacht van de Duisternis plaats. North Sea Port draagt hier graag haar steentje aan bij. In samenwerking met het Projectbureau Gentse Kanaalzone en het Strategisch Project Moervaartvallei organiseren we voor u twee avond-activiteiten.

Wandeling door het Koppelingsgebied Desteldonk

Koppelingsgebieden zijn overgangszones tussen de havendorpen en de industrie. We wandelen een route van circa 6 km in het koppelingsgebied Desteldonk waar een natuurgids ons meer zal vertellen over nachtactieve dieren in de havenomgeving.

We starten om 19 uur aan de Kerk in Desteldonk en sluiten af in parochiezaal De Kring in Desteldonk met gelegenheid tot napraten bij een hapje en een drankje.

Kinderzoektocht de Moervaartvallei

Wie langs de Moervaart fietst of het provinciaal domein Puyenbroeck bezoekt, verwondert zich over het gave, open landschap, met weidse gezichten en met bomenrijen als blikvangers. Een mooie Moervaartvallei is een troef voor landbouw en natuur maar ook voor de bewoners en de horeca uit buurdorpen en het op fietsafstand gelegen Gent. Het strategisch project wil die ambitie waar maken.

We wandelen een route van 2,4 km met een aantal tussenstops waar kleine opdrachtjes worden gedaan. Voor de volwassen begeleiders wordt aangepaste uitleg voorzien.

We starten om 18.30 uur aan Provinciaal Domein Puyenbroeck en sluiten ook daar af met een hapje en een drankje.

Inschrijven

Aanmelden kan via www.northseaport.com/nachtvandeduisternis na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie en routebeschrijving.

 

Wanneer: 20 oktober 2018

Tijd: van 18.30 uur tot 21.00 uur

 

Aanmelden

Wandelen in Nederland

North Sea Port organiseert tevens een wandeling in de Groene Knoop te Westdorpe (NL) ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht op 27 oktober. Aanmelden via de website.