Nieuws

Wegwerkzaamheden in Gent veroorzaken verkeershinder op R4-Oost in zuidelijk deel North Sea Port

Gepubliceerd op vr 11 sep 2020
Vanaf maandag 14 september neemt het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer een week lang de Motorstraat in Gent onder handen. De straat én de aansluiting op de R4/John Kennedylaan gaan volledig dicht. Het verkeer in de zuidelijkste punt van North Sea Port zal heel wat hinder ondervinden.

De Motorstraat is een kleine maar belangrijke schakel voor het verkeer dat zich in het zuidelijke punt van North Sea Port beweegt. Voor wie van Gent richting Terneuzen wil rijden, vormt zij de snelste verbinding tussen de zone tussen het Grootdok en het Sifferdok en de Gentse woonkernen van Oostakker en Sint-Amandsberg met de R4/John Kennedylaan. De R4 is de belangrijkste verkeersader op de rechteroever van het Gentse deel van het havengebied.

Nieuw wegdek in Motorstraat

Het wegdek van de Motorstraat is dringend aan herstelling toe en krijgt een nieuwe toplaag in asfalt. De aannemer start de werf op maandag 14 september na de ochtendspits. Als alles vlot verloopt, zullen de werken op vrijdag 18 september klaar zijn. Maar die timing is sterk weersafhankelijk en kan nog wijzigen.

Verkeershinder: op- en afrit dicht en omleidingen

Tijdens de werken gaan de Motorstraat en de bijhorende op- en afrit naar de R4/John Kennedylaan volledig dicht en moet alle verkeer een omleiding volgen.

Meer info hierover vind je op de website van het Agentschap Wegen en verkeer. 

Omdat op de Vliegtuiglaan, in het verlengde van de R4, nog steeds rioleringswerken aan de gang zijn, zal het wegverkeer zeker op piekmomenten zware hinder ondervinden.