Nieuws

Werkzaamheden aan bruggen Sas van Gent en Sluiskil over Kanaal Gent-Terneuzen in North Sea Port: hinder voor weg- en treinverkeer, en scheepvaart

Gepubliceerd op do 5 mrt 2020
Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan enkele draaibruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen in North Sea Port: op maandag 9 maart in Sas van Gent, en op zondag 15 maart en maandag 23 maart bij Sluiskil.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, zijn de bruggen die dagen gestremd voor het wegverkeer. Ook het treinverkeer en de scheepvaart ondervindt er hinder van. De werkzaamheden passen in het ombouwen van de draaibruggen om ze vanop afstand te kunnen bedienen. De ombouw is vermoedelijk medio 2021 gereed. 

Stremming wegverkeer Sas van Gent 

Op maandag 9 maart is de brug bij Sas van Gent van 9 tot uiterlijk 18 uur gestremd voor wegverkeer. Er geldt die dag een omleidingsroute. Die staat met gele borden aangegeven. Het openbaar vervoer heeft zijn route en dienstregeling op de stremming aangepast. 

Stremming weg- en treinverkeer Sluiskil 

Op zondag 15 maart is de brug bij Sluiskil tussen 13 en 21 uur gestremd voor weg- en treinverkeer. Maandag 23 maart geldt een stremming voor het weg- en treinverkeer tussen 7 en 13 uur. Automobilisten kunnen omrijden via de Sluiskiltunnel. Voor langzaam verkeer geldt een omleidingsroute via het sluizencomplex van Terneuzen. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje. 

Hinder voor scheepvaart 

Het scheepvaartverkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Schepen kunnen wel onder de brug doorvaren, maar de brug draait niet voor schepen die daarvoor te hoog zijn. Voor deze schepen is de brug in Sas van Gent op maandag 9 maart gestremd van 9 tot uiterlijk 18 uur. En op zondag 15 maart is dat het geval voor de brug van Sluiskil tussen 13 en 21 uur.