Nieuws

Werken aan spoorwegen rond Henri Farmanstraat in North Sea Port: hinder voor verkeer

Gepubliceerd op wo 14 mrt 2018
Op maandag 19 maart 2018 starten in opdracht van North Sea Port en Infrabel de opbraak van diverse spooroverwegen en wegherstellingswerkzaamheden aan de wegenis in de Farmanstraat, de naastliggende parallelweg en de Daniël Kinetstraat.

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk omwille van de slechte staat van de weg aan deze overwegen. De werkzaamheden zullen tegen 30 maart 2018 voltooid zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Gedurende de werken wordt het verkeer met uitzondering van de mobiele kranen omgeleid via de Singel. 

Inhoud van de werkzaamheden

  • De opbraak van diverse spooroverwegen in de Farmanstraat, in de naastliggende parallelweg en in de Daniël Kinetstraat.
  • Plaatselijke herstellingen van de fundering en herasfalteren van de wegen in deze zones.

Periode van de werken 

  • FASE 1: vanaf maandag 19 maart tot vrijdag 23 maart: opbraak overwegen in de parallelweg en ter hoogte van het kruispunt Farmanstraat met de Daniël Kinetstraat.
  • FASE 2: vanaf maandag 26 maart tot vrijdag 30 maart: opbraak overweg in de Farmanstraat ter hoogte van het Noorddok

Bereikbaarheid voor auto’s, fietsers en voetgangers

  • Tijdens fase 1: De kaaien 450 – 580 zijn bereikbaar via het kruispunt Hogeweg met de Farmanstraat, de kaaien 590 – 930 zijn bereikbaar via een omleiding langs de Singel en de Daniël Kinetstraat is enkel bereikbaar via de Singel. 
  • Tijdens fase 2: De kaaien 450 – 680 zijn steeds bereikbaar via het kruispunt Hogeweg met de Farmanstraat, de kaaien 700 – 930 zijn bereikbaar via een omleiding langs de Singel en de D. Kinetstraat is bereikbaar via de Farmanstraat en via de Singel.

 De wegomleidingen worden ter plaatse aangeduid.