Nieuws

Werkzaamheden aan de Oostsluis in het havengebied Terneuzen

Gepubliceerd op do 17 mei 2018
Rijkswaterstaat voert in mei en juni 2018 uitgebreid onderhoud uit aan de Oostsluis in Terneuzen. Dat vernam North Sea Port van Rijkswaterstaat. Dit onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de sluis goed blijft functioneren.

Duur van de werkzaamheden

Van dinsdag 22 mei om 6 uur tot en met zondag 27 mei om 6 uur werkt Rijkswaterstaat aan de vloeddeuren aan de Westerscheldezijde van de Oostsluis. De onderdraaipunten van deze sluisdeuren worden gerenoveerd. Deze onderdelen bevinden zich onder de deuren op de sluisbodem en zijn nodig voor het openen en sluiten van de deuren.

Van maandag 25 juni om 6 uur tot en met zaterdag 30 juni om 6 uur vinden dezelfde werkzaamheden plaats aan de vloeddeuren aan de kanaalzijde. In 2017 zijn de onderdraaipunten van alle ebdeuren van de Oostsluis al gerenoveerd. De werkzaamheden duren zoveel korter als mogelijk of zoveel langer als noodzakelijk is. 

Hinder voor de scheepvaart

In verband met de werkzaamheden is de Oostsluis in de genoemde perioden volledig gestremd voor de scheepvaart. Om de scheepvaart te informeren worden Dynamische Route-Informatiepanelen geplaatst langs het Kanaal Gent-Terneuzen, het sluizencomplex in Terneuzen en het Kanaal door Zuid-Beveland. 

Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.