Nieuws

Werkzaamheden aan draaibrug in Sas van Gent in North Sea Port op 6 en 20 april: hinder voor wegverkeer en scheepvaart

Gepubliceerd op do 2 apr 2020
Rijkswaterstaat voert op maandag 6 en maandag 20 april werkzaamheden uit aan de draaibrug bij Sas van Gent over het Kanaal Gent-Terneuzen.

Om de werkzaamheden aan deze brug veilig te kunnen uitvoeren, is de brug gestremd voor het wegverkeer. Ook de scheepvaart ondervindt er hinder van. “De werkzaamheden passen in het ombouwen van de draaibruggen om ze vanop afstand te kunnen bedienen. De ombouw is vermoedelijk medio 2021 gereed”, aldus Rijkswaterstaat.

Omleiding wegverkeer

Op maandag 6 april is de brug van 7 tot 13 uur gestremd voor het wegverkeer. Op maandag 20 april is er van 10 tot 22 uur geen wegverkeer mogelijk over de brug. Er geldt op beide dagen een omleidingsroute die met borden staat aangegeven.

Beperkte doorgang voor scheepvaart

Het scheepvaartverkeer ondervindt alleen op maandag 20 april hinder. Schepen kunnen wel onder de brug doorvaren, maar de brug draait niet open voor schepen die daarvoor te hoog zijn. Bovendien is die dag de westelijke onderdoorvaart gestremd van 00 uur tot 5 uur. De middenonderdoorvaart volgt daarna van 5 tot 11 uur.

Foto: Rijkswaterstaat