Nieuws

Zelzatebrug dicht voor alle verkeer van zondag 30 oktober tot zaterdag 5 november

Gepubliceerd op vr 28 okt 2022
Van zondagavond 30 oktober tot zaterdagmorgen 5 november gaat de brug in Zelzate over het zeekanaal Gent-Terneuzen dicht voor alle verkeer. De sluiting van zes dagen geldt ook voor fietsers en voetgangers. Voor de scheepvaart gelden bijzondere maatregelen.

De werkzaamheden starten op zondag 30 oktober om 20 uur en duren tot zaterdag 5 november 5 uur. De sluiting komt er omdat cilinders aan beide helften van de brug aan vervanging toe zijn, zo vernam North Sea Port. In april was al een deel van de brugcilinders vervangen.

Impact op alle verkeer

Voor het wegverkeer is een wegomleiding van kracht langs de Zelzatetunnel op de E34. Maar ADR-transport van gevaarlijke goederen, dat niet door de tunnel mag, moet omrijden via de zuidring van Gent.

Voor voetgangers is een shuttledienst voorzien met bussen van De Lijn. Meer informatie hierover lees je op de website van de Vlaamse Overheid.

Zeeschepen kunnen tijdens welbepaalde tijdsloten de brug passeren.

Zelzatebrug is een van de vier bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen. De andere bruggen (in Sluiskil, in Sas van Gent, Meulestedebrug) blijven wel beschikbaar voor het verkeer).

Werken aan hoogspanningslijn

Op maandag 31 oktober moet de scheepvaart bovendien rekening houden met een volledige stremming, van 9 tot 11 uur en van 13 tot 15 uur, omwille van werken aan de hoogspanningslijnen tussen de twee oevers van het kanaal. Die vinden plaats ter hoogte van de elektriciteitscentrale van Rodenhuize. Zo nodig zal dit ook op woensdag 2 november het geval zijn.