Bo van Alco Bio Fuel

Alco Bio Fuel distilleert jaarlijks 200 miljoen liter bio-ethanol. Die biobrandstof wordt vermengd met gewone benzine. Alco Bio Fuel brengt als bijproduct van de ethanolproductie jaarlijks eveneens 150.000 ton dierenvoeding op de markt. De opslagtanks die goed te zien zijn vanaf de R4-OOST in Gent, worden gebruikt in een proces waarbij 100.000 ton CO2 gerecupereerd en vloeibaar gemaakt wordt voor hergebruik in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld om bubbels in frisdranken te genereren. Ook in dit bedrijf blijft iedereen zich inzetten tijdens de coronacrisis.

#doorwerkers tijdens Corona

Wat vind je het leukste aan je job?

Chemie is mijn passie, ik hou van sociaal contact en ik vind het fijn om analyses tot een goed einde te brengen. Dit is dus echt de ideale job voor mij.

Hoe anders zijn jouw werkdagen nu?

Het grootste verschil is dat mijn collega en ik nu afwisselend in het labo aanwezig zijn en niet meer tegelijk. De werkdruk is dus iets hoger en we spreken elkaar voorlopig enkel via mail. Ook de operatoren die de stalen brengen, moeten zich aanpassen. En de schoonmaakploeg doet beduidend meer uren dan voorheen!

Wat geeft jou moed om door te gaan?

Eigenlijk hou ik er wel van als het iets drukker is. Als het op het einde van de dag toch gelukt is om alles af te krijgen, dan geeft mij dat wel voldoening, ja. Het is ook voor een goed doel dat het loopt zoals het loopt natuurlijk. Hoe beter we de maatregelen naleven, hoe sneller we terugkunnen naar het normale.

“Ik heb geen problemen met een hogere werkdruk. Ik hou er wel van als het wat drukker is.”

Heb je iets geleerd uit deze periode?

Goh niet echt, want zoveel is er hier niet veranderd. In het labo gaan we sowieso zeer hygiënisch te werk. De routine die we hanteren, was er al. Ik kan dus niet echt zeggen dat ik op het werk iets nieuws onder de knie heb moeten krijgen de voorbije weken. Maar dat betekent niet dat ik niet terugwil naar hoe het was natuurlijk.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?

Ik wil iedereen vooral een hart onder de riem steken. Voor veel collega’s is de hogere werkdruk niet altijd makkelijk en ook de balans werk-privé is niet eenvoudig. We gaan er samen voor en hopelijk normaliseert alles binnenkort weer.

 

Volg jij North Sea Port al?