Zaken doen

Wie samenwerkt met North Sea Port kiest voor een veelzijdige, multimodale diepzeehaven waar nog veel ruimte voor ontwikkeling is. In het havengebied – van de Noordzee tot 32 kilometer landinwaarts - passeert een brede waaier aan goederen die op verschillende manieren naar hun bestemming gevoerd worden. North Sea Port beschikt over unieke locaties voor productie, distributie, logistiek en kadegebonden activiteiten. Ontdek wat onze troeven voor jou kunnen betekenen.

Bulk en zoveel meer

Multimodale haven

North Sea Port is een logistiek knooppunt, centraal in Europa. Door haar ligging in West-Europa en haar infrastructuur is het een echte een multimodale haven. North Sea Port ligt als diepzeehaven in de Hamburg - Le Havre Range, pal in het midden van West-Europa en langs de grote Noordzee-Rijn-Middellandse Zee en Noordzee-Baltische Zee corridors. 

North Sea Port ligt ook het op kruispunt van de Europese vervoersmogelijkheden. Hierdoor ontvangen we schepen van over de hele wereld en sluizen we goederen door naar Europa, en daar voorbij, via een uitgebreid netwerk van achterlandverbindingen. North Sea Port kiest steeds vaker voor vervoer via binnenvaart, het spoor, en pijpleidingen. Dankzij deze modal shift sparen we de verzadigde wegen en dragen we zorg voor het milieu.

Terminals met regelmatige lijndiensten

North Sea Port biedt voor zeevaart vaste lijndiensten naar Midden- en Zuid-Amerika en bedient op het vlak van short sea bijna de gehele Middellandse zee en Europese kusten. Tevens is er een aantal binnenvaart- en spoorverbindingen. 

North Sea Port beschikt hiervoor over een veelvoud aan multimodale terminals. 

Raadpleeg via onderstaande link de lijndiensten en de multimodale terminals van North Sea Port.

Optimalisatie achterlandverbindingen

North Sea Port kijkt vooruit. In de vorm van slimme infrastructuurprojecten op het water, op de weg, op het spoor en voor pijpleidingen investeren we mee in het verbeteren van de verbindingen met het achterland. 

500 hectare ruimte vrij

Eén van North Sea Port's unieke troeven is de ruimte voor ontwikkeling. In het havengebied is nog 500 hectare grond vrij voor bedrijven, voor zowel kadegebonden als niet-kadegebonden bedrijvigheid op het gebied van overslag van stukgoed, tankopslag, offshore wind- activiteiten, (maritieme) maakindustrie en vele andere sectoren. North Sea Port bouwt voor toekomstige klanten in samenspraak infrastructuur op maat in de vorm van wegen, kades, sporen, pijpleidingen en nog zoveel meer. De nabijheid van toonaangevende bedrijven maken van North Sea Port een inspirerende plaats om uw bedrijf te huisvesten en schept mogelijkheden voor slimme synergieën.
Geografische kaarten investeringen Geografische kaarten investeringen Geografische kaarten investeringen

Tarieven en voorwaarden

Voor iedereen die samenwerkt met North Sea Port zijn er bepaalde voorwaarden en tarieven van kracht. Vanaf 2021 gelden voor het hele havengebied dezelfde tarieven. Voor de Nederlandse havenzone gelden ook voorwaarden voor gronduitgifte, inkoop en voor graafwerken en werkzaamheden aan kabels en leidingen. Alle tarieven en voorwaarden vind je verzameld op één handige pagina. 

Trade facilitation

North Sea Port zet zich in om snelle doorvoer van goederen in de haven te bewerkstelligen. Zo zijn er verschillende Grenscontroleposten en werken we nauw samen met klanten en (overheids)partners. Ook hebben we een groot netwerk van achterlandverbindingen. Hiermee bieden we bedrijven en klanten een vlotte en veilige mogelijkheid voor de aan- en doorvoer van producten in de Europese Unie.