Over ons

Veelzijdig, multimodaal, en met veel ruimte voor ontwikkeling. Dat is North Sea Port. We zijn een veelzijdige haven, omdat we zeer uiteenlopende soorten goederen via onze kades zien passeren. We zijn een multimodale haven, omdat we het achterland ontsluiten via allerlei transportmiddelen, met een sterke nadruk op binnenscheepvaart. En we bieden ruimte voor ontwikkeling, met nog meer dan 1.000 hectare bedrijventerreinen.

Logistiek knooppunt, centraal in Europa

Als centraal logistiek knooppunt in Europa dragen we multimodaliteit en diversificatie in goederensoorten hoog in het vaandel. Door de grote oppervlakte van 9.100 hectare en door onze centrale ligging in West-Europa, kunnen bedrijven en hun handelspartners het Europese hinterland optimaal bedienen.

Europese tophaven

 
nr. 10

binnen de Europese zeehavens
//voor goederenverkeer

nr. 7

in de Hamburg - Le Havre range
//voor goederenverkeer

nr. 3

14,5 miljard euro
//toegevoegde waarde

Duurzame economische bedrijvigheid

North Sea Port mikt op duurzame economische bedrijvigheid. We dragen zo bij aan welvaart in de regio en genereren waarde voor onze omgeving en aandeelhouders. Door actief mee te denken met onze stakeholders creëren we kansen voor groei. Onze persoonlijke aanpak laat iedereen die bij de haven betrokken is toe zich te ontwikkelen.

  • 525
    bedrijven
  • 100.000
    jobs
  • 14,5 miljard euro
    toegevoegde waarde

Wereldhandel

North Sea Port is als Europese tophaven wereldwijd actief: Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Spanje, Finland, de Verenigde Staten, Canada en Brazilië. 

Records in 2018 

70,3 miljoen

ton (stijging van 5,5%)
// goederenoverslag via zeevaart

58 miljoen

ton (stijging van 2,5%)
// goederenoverslag via binnenvaart

128,3 miljoen

ton totale overslag