Datadelingsplatformen

Voor de import en export van goederen met UK is het van belang om de juiste formaliteiten voor bijvoorbeeld terminals, datasystemen, douane en andere overheden op punt te hebben. Van belang is ook te weten waar de lading zit en welke reis een zeeschip aflegt en plant.

North Sea Port werkt hiervoor samen met datadelingsplatformen in Nederland en België die deze processen met digitale diensten efficiënt kunnen ondersteunen. Zo zijn de bestaande goederenstromen ‘brexitproof’.

Als North Sea Port bieden we jou, als klant of terminal in ons havengebied, aan je data over scheepvaartbewegingen en goederenstromen vanuit ons haveninformatiesysteem Enigma+ te koppelen met RX/Sea Port (haven Zeebrugge), Nextport (haven Antwerpen) of Portbase (Nederlandse havens).

Zo kun je als klant of terminal een beroep doen op bestaande diensten om gegevens over de hele bevoorradingsketen met je partners te delen. North Sea Port kan hier mooi maatwerk leveren. Dat biedt je als klant en terminal niet alleen grote flexibiliteit en efficiëntie maar ook transparantie en veiligheid. Samen zijn we Brexitproof en zorgen we ervoor dat bestaande verbindingen vlot blijven gaan.

 

Meer informatie

Of neem alvast een kijkje bij de servicesproviders waar North Sea Port mee samenwerkt voor een overzicht van de import en export met de UK.

België

RX/Seaport

Nxtport

Nederland

Portbase