Havendagen 2023

Tijdens de Havendagen 2023 kan je de haven North Sea Port van binnenuit beleven en zien. Op zaterdag 6 mei kan je op bezoek in Vlissingen en Terneuzen en op zondag 7 mei in Gent. Er is heel wat te beleven: bezoeken aan een 80-tal bedrijven, virtuele rondleidingen, demonstraties op de kades en op het water. Of ontdek North Sea Port vanop het water tijdens een van de vele rondvaarten. In Gent maakt de Havendag deel uit van de Vlaamse Havendag waarop je ook de andere Vlaamse havens Port of Antwerp-Bruges en Haven Oostende kunt bezoeken.

Havendagdorpen

De Havendagen kan je bezoeken op vier locaties in North Sea Port: Vlissingen, Terneuzen, de Rigakaai in Gent en het Kluizendok in Gent. 

Daar worden 'havendagdorpen' ingericht met activiteiten op kade en dok. Er valt wat te zien én te beleven, en natuurlijk valt er ook wat te eten en te drinken. 

Hoe de Havendagen bezoeken?

Kom eerst naar een Havendagdorp.

Wil je in Vlissingen, Terneuzen en in Gent naar de Havendagen? Kom dan eerst naar een Havendagdorp. Daar is op de kade en in het dok heel wat te beleven en te zien, en je kan er terecht voor een hapje en een drankje.

Vertrek dan van daaruit met de bus op bezoek bij de bedrijven.

Vanuit het Havendagdorp begint je bezoek aan een of meerdere bedrijven.

Voor een heel aantal bedrijfsbezoeken dien je je wel vooraf in te schrijven. Enkel met deze reservatie kan je dan bij dat bedrijf binnen. En dan heb je meteen ook je plaats op de pendelbus die je vanuit het Havendagdorp naar dat bedrijf brengt.

Wil je – in Gent – bedrijven bezoeken waarvoor je je niet moet inschrijven, dan neem je in een Havendagdorp de hop-on-hop-off bus. Die brengt je naar een of meerdere bedrijven en ook terug naar het Havendagdorp.

Bij bedrijven staat steeds informatie over toegankelijkheid voor mindervaliden en voor kinderen.

Informatie en een registratielink vind je op de activiteitenpagina's. 

Praktische informatie

Infochalets

In alle Havendagdorpen staat er een infochalets. Weet je je pendelbus niet staan? Wil je een dagprogramma? Onze stewards staan jou daar en elders in het Havendagdorp graag bij.

Eten, drinken, toilet

In alle Havendagdorpen kan je wat eten en drinken en zijn er toiletten voorzien.

Bereikbaarheid Havendagdorpen: fiets en auto

Kom zoveel mogelijk met de fiets naar de Havendorpen. Zo voorkomen we een verkeersknoop. Kom je toch met de wagen dan kan je op een van de voorziene parkings parkeren. Onze stewards wijzen je graag de weg.

In Vlissingen en Terneuzen brengt een pendelbus je naar de Havendagdorpen. In Gent liggen de parkings op wandelafstand van de Havendagdorpen. 


In samenwerking met:

Havendag Vlissingen: 6 mei 2023

De Havendag in Vlissingen start bij Damen. 

Adres:

Damen Shiprepair Vlissingen

Ritthemsestraat 500

4389 PA Ritthem

Nederland

Wat kan je er doen? 

De Havendag duurt van 10 tot 16 uur. Ontdek alle activiteiten in het Havendagdorp Vlissingen én de bedrijfsbezoeken via:

Ontdek de activiteiten in Vlissingen

Havendag Terneuzen: 6 mei 2023

Het Havendagdorp in Terneuzen bevindt zich bij het Portaal van Vlaanderen.

Adres:

Beneluxweg 101

4538 AL Terneuzen

Nederland

Wat kan je er doen?

De Havendag duurt van 10 tot 16 uur. Ontdek alle activiteiten in het Havendagdorp Terneuzen én de bedrijfsbezoeken via:

Ontdek de activiteiten in Terneuzen

Havendag Gent: 7 mei 2023

In Gent kan je je bezoek starten in een van de twee Havendagdorpen: één aan de Rigakaai en één aan het Kluizendok. De Havendag in Gent maakt deel uit van de Vlaamse havendag die tegelijk in alle havens plaatsvinden.

Adres Havendagdorp Rigakaai:

Rigakaai

9000 Gent

België

Adres Havendagdorp Kluizendok:

Kluizendok

9000 Gent

België

Wat kan je er doen?

Ontdek alle activiteiten in de Havendagdorpen in Gent én de bedrijfsbezoeken via:

Ontdek de activiteiten in Gent