Klokkenluidersregeling

Binnen ons bedrijf staan de waarden community, futureproof en respect hoog in het vaandel. Respect betekent ook het naleven van de toepasselijke wetten en respect voor elkaar. De klokkenluidersregeling biedt de mogelijkheid onregelmatigheden of wangedrag in onze organisatie te melden terwijl de bescherming van de melder wordt gewaarborgd.

Wanneer je het vermoeden hebt van wanpraktijken of inbreuken op de wet kan je deze hier melden. Zowel medewerkers van North Sea Port als externen kunnen een melding maken over deze misstanden. Dit kan ook anoniem. Dit geeft de mogelijkheid om in een vroeg stadium mogelijke inbreuken op de Belgische, Nederlandse of Europese wetgeving te signaleren en aan te pakken, zonder dat de melder bang hoeft te zijn voor repercussies. 

Maak een melding 

Omdat de nationale wetgeving verschilt is er voor elk land een apart meldportaal. Dit kan heel simpel binnen een paar klikken via onderstaande knoppen: 

Melding maken North Sea Port NL 

Melding maken North Sea Port BE 

Wil je liever telefonisch een melding maken? Dat kan via +32 336 143 77 

Hoe het werkt 

  • Bij het maken van de melding kies je zelf wat je wel en niet invult, zoals: de namen van de dader(s), eventuele getuigen en de datum. 
  • Vervolgens kies je of je anoniem wilt melden. Zo niet, vul je je gegevens in. 
  • De volgende stap is het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je in de periode na je melding toegang hebt voor verdere opvolging van deze melding. De gebruikersnaam en wachtwoord hoeven niet jouw persoonlijke naam of gegevens te bevatten, zo bieden we je de mogelijkheid om ook anoniem de melding op te kunnen volgen. 
  • Alles ingevuld? Dan dien je de melding in. 
  • Binnen 7 dagen krijg je een ontvangstbevestiging van jouw melding. De meldingsbeheerder stelt een onderzoek in naar het gemelde vermoeden. 
  • Binnen 8 weken na de melding ontvang je schriftelijk een inhoudelijk standpunt met betrekking tot de melding. 
  • Ten hoogste 3 maanden na de ontvangstbevestiging van je melding wordt er informatie aan je verstrekt over de beoordeling en eventuele opvolging van je melding. Mocht de meldingsbeheerder besluiten geen onderzoek in te stellen, word je daar over geinformeerd binnen 2 weken. 

Wil je graag meer details weten? De volledige procedure lees in de bijlage