Samenwerken in team & innovatie garanderen, dát is werken binnen het IT-team van North Sea Port.

Het bestaan van North Sea Port is ondenkbaar zonder ons IT-team. Met hun diepgaande kennis van processen en systemen vormen ze de drijvende kracht achter onze innovatieve projecten.

Het leven bij North Sea Port door de ogen van onze IT-professionals Katrien & Syl.

Bij het IT-team van North Sea Port draait alles om overzicht behouden, diversiteit omarmen en verbinding maken. Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is, met uiteenlopende uitdagingen die altijd nieuwe oplossingen en preventieve maatregelen vereisen.

Samen met je team doe je er alles aan om het reilen en zeilen in onze organisatie en de haven nog vlotter te laten verlopen. Ons IT-team heeft een digitale oplossing voor elk vraagstuk, intern of extern. 

Zo bieden ze intern ondersteuning aan elke afdeling zodat alle projecten tot een goed einde gebracht worden. En helpen ze bijvoorbeeld extern onze klanten bij het connecteren van hun haveninformatiesystemen om meer inzicht te krijgen in data over scheepvaartbewegingen en goederenstromen.

Onze IT-professionals, échte #grensverleggers
In mijn rol neem ik initiatieven, verbind ik verschillende aspecten, houd ik een helikopterblik en waardeer ik diversiteit. Katrien - Adviseur Informatie- en Databeheer, 2 jaar in dienst

Wat maakt het zo uitdagend?

We zoeken IT-profielen die de digitalisering van onze haven in goede banen kunnen leiden. Benieuwd naar wat deze functie nu zo uitdagend maakt? We lijsten een aantal zaken hier even voor je op:

Diversiteit: technologisch inzicht combineren met beleidsmatig overzicht, omgaan met een overvloed aan thema's, wetgeving in twee landen en diversiteit op alle niveaus. Het is fascinerend, maar vormt ook een enorme uitdaging om niet alles tot in detail te weten, en toch het overzicht te behouden en relevante bronnen te beheren.

De snel evoluerende wereld: de wereld evolueert snel op zowel technologisch vlak als in wetgeving omtrent zaken zoals data, maritieme thema's en privacy. Het vereist niet alleen je eigen voortdurende bijscholing en anticipatie, maar ook de vaardigheden om op tijd anderen te betrekken.

De derde uitdaging is cyberveiligheid: criminelen worden steeds slimmer en sneller. We zetten voortdurend in op de beveiliging van onze systemen en data. Door het groeiend belang van cyberveiligheid investeren we sterk in digitale vaardigheden met focus op communicatie.

Onze IT-professionals, échte #grensverleggers
Na de fusie zijn de verschillende Belgische en Nederlandse processen geanalyseerd en waar mogelijk samengevoegd zodat ze met hetzelfde systeem kunnen ondersteund worden. Dit leidde tot minder systemen en uniforme data. Een mooi voorbeeld van hoe we binnen ons IT-team te werk gaan. Syl - Informatieadviseur, 27 jaar in dienst

Prachtige mix van uitdaging & waardering.

Werken bij North Sea Port biedt een prachtige mix van uitdaging en waardering, waar je zowel een boeiende baan hebt als in een hartelijke omgeving vertoeft. Het is een unieke combinatie; niet te soft, maar ook niet te afstandelijk. Het is mensgericht, zowel naar klanten toe als naar collega's.

Onze IT-professionals, échte #grensverleggers
SAMEN. Dat is hoe ik werken bij North Sea Port omschrijf in één woord: samen met onze collega's en klanten, Nederland en België samen, mensgericht en gedreven.  Katrien - Adviseur Informatie- en Databeheer, 2 jaar in dienst

Ontdek onze openstaande vacatures en bouw mee aan de toekomst van onze haven.