Luchtballonnen

In het havengebied van North Sea Port is het niet toegestaan om op te stijgen of te landen met luchtballonnen. Hiermee voorkomen we onveilige situaties voor onder andere passagiers en bedrijven.

In het havengebied zijn meerdere BRZO/Seveso bedrijven. Dit zijn bedrijven met een risico op zware ongevallen door bijvoorbeeld de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen zoals kunstmeststoffen en brandstoffen. Als een luchtballon in de buurt van deze bedrijven opstijgt, kan dit leiden tot onveilige situaties voor zowel de ballonpassagiers als de bedrijven en de omgeving. Uit veiligheidsoogpunt adviseert de veiligheidsregio niet te vliegen boven Seveso-inrichtingen en het havengebied waarbij sprake is van directe scheepvaart.

Luchtballonnen niet toegestaan in North Sea Port

Voor het gebruik van terreinen door een ballonvaarder in eigendom van North Sea Port is privaatrechtelijke toestemming van North Sea Port nodig. North Sea Port geeft geen toestemming aan bedrijven die ballontochten uitvoeren en gebruik willen maken van terreinen in eigendom van North Sea Port binnen het havengebied. Niet als startlocatie noch voor enig ander gebruik in verband met ballonvaart.