Mobiliteit in North Sea Port

Het havengebied van North Sea Port is 9100 ha groot en strekt zich uit van Vlissingen en Terneuzen tot in Gent. Als één van de grootste industriegebieden van Europa is North Sea Port de thuishaven van meer dan 550 bedrijven. Dagelijks pendelen er dan ook duizenden mensen naar één van de bedrijven die in ons havengebied gevestigd zijn.

Als duurzame haven stimuleren we iedereen die in ons havengebied werkt om zo veel mogelijk te kiezen voor duurzaam vervoer van en naar het werk. Fietsen, carpoolen, met de bus, collectief vervoer, shuttle of veerboot. Ontdek wat er voor jou de beste optie is en help mee om onze haven duurzamer te maken.

Met de fiets

Wist je dat één op vier werknemers van het Gentse havengebied van North Sea Port met de fiets naar het werk rijdt? Fietsen is gezond, ontspannend en duurt vaak minder lang dan je denkt. Bovendien kun je aan beide zijden van de grens genieten van prachtige natuur terwijl je naar je werk fietst.

North Sea Port investeert voortdurend in nieuwe, comfortabele en veilige fietspaden. Recent is er in Gent 5,5 kilometer aan fietspad bijgekomen en in Vlissingen 6 kilometer. Daarbij zit er nog 4 kilometer nieuw fietspad in het verschiet in Vlissingen alsook 4 kilometer in Gent. 

De grootste infrastructuurwerken worden momenteel uitgevoerd in het Gentse deel van ons havengebied. Aan de R4-West en R4-Oost wordt 25 km aan fietspaden aangelegd. Een investering van € 150 miljoen.

 

Fietsroute plannen

Stippel eenvoudig en snel je fietsroute uit!

  • In Vlaanderen en Zeeland plan je gemakkelijk je route via 'Fietsnet'
  • Voor een actueel overzicht voor de werkzaamheden aan de R4, bekijk de website van R4wo.
  • Alle informatie over werkzaamheden en advies over mobiliteit en bereikbaarheid in Gent vind je op Gent op weg

FietsnetR4woGent op weg

Met de bus

Plan je bustocht in of naar North Sea Port eenvoudig in via de handige reisplanners van de busmaatschappijen. 

Vlissingen en Terneuzen

De reisplanner van Connexxion Vervoer in Vlissingen, Moovit

Gent

De routeplanner van De lijn

Shuttle/Collectief vervoer

Max Mobiel organiseert shuttlediensten voor werknemers die in het Gentse deel van North Sea Port werken. De vervoerder bundelt pendelaars van en naar verschillende bedrijven op hetzelfde bedrijventerrein of industriezone en brengt hen tot aan de deur van het bedrijf waar ze werken.

Carpoolen

Samen rijden? Dan is het handig als je de auto op een verzorgde carpoolplaats kunt zetten. Bekijk hieronder waar je de auto veilig kunt parkeren. 

Vlaanderen Zeeland 

Veerdiensten

Wil je gebruik maken van een veerdienst? Kijk dan op de websites van de vertrouwde veerdiensten in Zeeland of Vlaanderen wat de mogelijkheden zijn. 

Gent (Langerbrugge)  Gent (Terdonk) 

Vlissingen (Lijn Vlissingen – Breskens)