Schroef- en rompreiniging

Om de schroef of romp van een schip te laten reinigen, kun je in Gent terecht bij de dienstverleners met een officiële vergunning van North Sea Port.

Schroefreiniging

Het reinigen van scheepsschroeven kan in Gent enkel worden uitgevoerd door bedrijven met een vergunning verleend door North Sea Port. In het Kader Havendiensten North Sea Port Flanders vind je de regels en voorwaarden waaraan de uitvoering van schroefreiniging moet voldoen.

Wil je een vergunning aanvragen waarmee je schroefreiniging kan aanbieden in Gent? Dan kan dit via onderstaande formulier. De afhandeling van de aanvraag verloopt in samenwerking met Port of Antwerp Bruges. 

Aanvraag vergunning propellerpolijsten

Rompreiniging

Het verwijderen van microfouling van scheepsrompen mag in Gent enkel uitgevoerd worden door bedrijven die hiervoor door North Sea Port zijn vergund. In het Kader Havendiensten North Sea Port Flanders vind je de regels en voorwaarden waaraan de uitvoering van rompreiniging moet voldoen

Wil je de havendienst 'rompreiniging' aanbieden in North Sea Port? Dan kun je eenvoudig een aanvraag voor een vergunning doen via onderstaande formulier. De afhandeling van de aanvraag verloopt in samenwerking met Port of Antwerp Bruges. 

Aanvraag vergunning rompreiniging

 

Huidige aanbieders romp- en schroefreiniging

Voor onderwaterreinigng van de schroef of romp van een schip kun je in Gent bij hiervoor door North Sea Port vergunde dienstverleners. Een overzicht hiervan vind je via onderstaande link

Erkende aanbieders romp- en schroefreinging

Voorwaarden havendienstverleners

Klantpartnerschap is voor ons een belangrijke waarde en die willen we terug zien in de verleende havendiensten in onze haven. In heel North Sea Port gelden dan ook voorwaarden en regels voor de dienstverleners die deze havendiensten willen aanbieden. Je kunt dit terug lezen in het 'Kader Havendiensten' voor North Sea Port locatie Gent.