Steven van Verbrugge International

Bij het familiebedrijf Verbrugge International blijf iedereen als één man doorwerken tijdens de coronacrisis. Verbrugge is een logistieke dienstverlener die onder andere actief is in het wegvervoer en over drie terminals beschikt waarvan twee in Vlissingen en één in Terneuzen.

#doorwerkers tijdens Corona

Wat vind je het leukste aan je job?

Als Controleur ben je een belangrijke schakel in de ketting. Ik controleer de lading en door de verschillende producten en het sociaal contact, is dat heel gevarieerd. Het is gewoon echt een toffe job!

Hoe anders zijn jouw werkdagen nu?

Het grootste verschil is dat we er alles aan doen om elkaar zo weinig mogelijk tegen te komen. De pauzes zijn opgesplitst, we gaan in groepjes eten, onze werktijden zijn aangepast en we zorgen ervoor dat er geen contact is bij de afwisseling van de ploegen. Ik vind het op zich goed meevallen hoor en het werk wordt er niet door belemmerd. We overleggen wel nog in dezelfde ruimte, maar gewoon vanop grotere afstand. Het is best oké.

“Het virus maakt geen onderscheid tussen arm of rijk. We moeten er allemaal door.”

Wat geeft jou moed om door te gaan?

Ik ben blij dat ik werk heb. Het geeft me moed dat alles doorgaat, die zekerheid is welkom. In het hele bedrijf zit er zo goed als niemand thuis, we zijn een sterk team.

Heb je iets geleerd uit deze periode?

Het virus maakt geen onderscheid hé. Rijk, arm, het is voor iedereen hetzelfde. Dat leer ik eruit, dat we in dergelijke situaties toch allemaal in dezelfde schoenen staan.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?

De situatie is soms moeilijk, maar we moeten positief blijven denken. Er is een einde in zicht en we gaan er samen tegenaan. Ik hoor ook weinig negatieve dingen op de werkvloer, dan blijf je zelf ook moed houden.

 

Volg jij North Sea Port al?