Tim van Vlaeynatie

Ook Vlaeynatie werkt door tijdens de coronacrisis. Het logistiek havenbedrijf is gespecialiseerd in de behandeling van droge bulkgoederen. Naast op-en overslag van suiker en meststoffen, heeft Vlaeynatie ook een containerterminal, 3MCT. Vlaeynatie verzorgt het verpakken en stockeren van bulkgoederen voor suiker- en meststoffenproducenten.

#doorwerkers tijdens Corona

Wat vind je het leukste aan je job?

Voor mijn werk kom ik met heel veel verschillende klanten in contact. Dat zijn telkens mensen van andere culturen, met andere interesses. Ongelooflijk boeiend vind ik dat.

Hoe anders zijn jouw werkdagen nu?

Toch wel behoorlijk anders. Voor de coronacrisis reisde ik veel, bezocht ik beurzen en ging ik naar conferenties. Klanten kwamen langs op de terminal, zodat ik hen onze installaties kon laten zien. Nu verlopen de onderhandelingen via Teams of Zoom in plaats van rond de tafel. Ik telefoneer en mail een pak meer. Daarnet had ik nog een meeting met mensen die ik nooit eerder zag of sprak en die met ons willen samenwerken. Ik heb dan via een PowerPoint een soort rondleiding gegeven over de mogelijkheden. Pas op, het heeft voor- en nadelen hé. Alles verloopt ook veel efficiënter. Soms duurt zo’n bedrijfsbezoek vier uur, nu is dat op een uurtje afgerond. Maar vanuit commercieel oogpunt is écht contact wel belangrijk. Alleen zo kan je aanvoelen wat de noden zijn en het biedt je de kans om vragen in de marge te stellen.

“Écht contact met klanten is noodzakelijk om aan te voelen wat de noden zijn.”

Wat geeft jou moed om door te gaan?

Wij stellen vast dat we onze klanten echt hebben geholpen. Op operationeel gebied was het bijzonder druk. Dan geeft het voldoening als je ziet dat de mensen op de werkvloer de werkdruk goed aankunnen en alles vlot verwerken. Het onderling respect en de appreciatie zijn enorm groot.

Heb je iets geleerd uit deze periode?

De interne communicatie verloopt efficiënter. De wekelijkse managementmeeting verloopt nu via Teams en dat gaat heel vlot. Ook dat telewerken is wel een luxe, zeker als je zoals ik veel richting Antwerpen moet. Voor de coronacrisis werkte ik ook al twee dagen per week van thuis, maar die extra dagen leveren veel tijd op.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?

Dat we de basisregels moet blijven heropfrissen. Afstand houden, handen wassen, bescherming dragen. We werken in een havenomgeving met veel verschillende producten dus de maatregelen naleven, is belangrijk. Het is voor iedereen wennen om dat gedrag als de nieuwe standaard te beschouwen.

 

Volg jij North Sea Port al?