Webinar Circulaire Haven

Terugkijkend op het webinar zien we dat North Sea Port resoluut kiest voor circulariteit en zal ze in de komende 5 tot 10 jaar zo’n 400 tot 500 ha in het havengebied inzetten om het vliegwiel van de circulaire haven op snelheid te krijgen.

Nieuwe kansen en samenwerken

Dit biedt kansen voor het versnellen en opschalen van initiatieven, zoals ook door Brigitte Mouligneau van Vlaanderen Circulair bepleit. Grens- en sectoroverschrijdende samenwerking én urgentie waren voor alle deelnemers cruciaal. Maak gebruik van collectieve wijsheid, zoals Ira von Harras van de Zeeuwse Milieufederatie aangaf, in haar oproep tot het havenbedrijf en industrie om samen een innovatiehub circulaire economie in de Vlaams Nederlandse haven in te richten. Of zoals Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, tijdens het webinar zei “Als we écht impact willen maken, moeten we samenwerken, een lange adem hebben, elkaar goed vasthouden als het even tegenzit, en niet bang zijn voor ongebruikelijke oplossingen”.

Tijdens het webinar is al pratend een samenvatting gemaakt in beeld. Dowload hieronder de tekening, met daarop de belangrijkste conclusie van dit webinar.

visualisatie webinar Circulaire haven - Final