Nieuws

Bijleveldhaven in Vlissingen: informatiebijeenkomst voor ondernemers rond betere beveiliging op 25 maart

Gepubliceerd op ma 18 mrt 2024
De fysieke beveiliging van het havengebied in Vlissingen/Borsele wordt de komende jaren versterkt. Op maandag 25 maart is er hierover een informatiebijeenkomst voor ondernemers.

Er komt een ‘slim’ hekwerk aan de Bijleveldhaven, langs de Europaweg Noord, tussen de Westhofhaven en Fort Rammekens. Dit is deels een fysiek hekwerk met bewegingsdetectie, en voor 30% een ‘virtueel hekwerk’, dat bestaat uit een gesloten netwerk van camera’s.

Dit is een van de maatregelen van de ‘Stichting Veilige Zeehavens Zeeland’ om ondermijnende criminaliteit uit de haven te weren en het ondernemingsklimaat te beschermen. In de Stichting werken de gemeenten Vlissingen en Borsele en het havenbedrijf North Sea Port samen met ondernemers aan de beveiliging van het havengebied.

Betrokken ondernemer? Schrijf nu nog in!

Ondernemers rond de Bijleveldhaven kregen een informatiebrief met een toelichting en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op maandag 25 maart. Ben je ondernemer en betrokken bij de Bijleveldhaven, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar Wim Geutjes via wim@aureliusconsultancy.nl

Vermeld de bedrijfsnaam, en de naam en functie van de contactpersoon namens je bedrijf. Je ontvangt dan per mail een uitnodiging met informatie. Hierin staat wat het programma is en hoe je je kunt opgeven voor deze bijeenkomst.

Mainport Zeehavens Zeeland - West-Brabant

De ‘Stichting Veilige Zeehavens Zeeland’ en het uitvoeren van fysieke beveiligingsmaatregelen is onderdeel van het Mainportprogramma Zeeland – West-Brabant. De gemeenten Vlissingen, Borsele, Terneuzen en Moerdijk, Politie, Openbaar Ministerie, Douane, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de havenbedrijven North Sea Port en Port of Moerdijk bundelen hierin hun krachten. 

Hiermee maken we het Zeeuwse deel van ons havengebied weerbaar tegen ondermijnende criminaliteit én pakken we samen criminelen aan, zodat het hier veilig werken en goed ondernemen is.