Nieuws

Gemeente Vlissingen, COA en North Sea Port verlengen noodopvang in marinekazerne tot en met 2027

Gepubliceerd op vr 5 apr 2024
De gemeente Vlissingen, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en North Sea Port hebben een akkoord bereikt over de verlenging van de noodopvang in de marinekazerne tot en met 2027.

Sinds begin 2022 verhuurt North Sea Port het terrein aan de Oosterhavenweg aan het COA voor de opvang van asielzoekers. Met de verlenging van de noodopvang in de marinekazerne levert de gemeente Vlissingen zijn bijdrage aan zowel de regiodeal in de “Zeeuwse afspraken opgave Asielketen” als de taakstelling van 204 bedden voor de komende 2 jaar op basis van de Spreidingswet. 

Wethouder Bertijn, verantwoordelijk voor het asieldossier: “We willen North Sea Port bedanken dat zij het terrein de komende jaren beschikbaar stellen aan het COA en we daardoor de noodopvang kunnen verlengen. De noodopvang is sinds de opening onder regie van het COA en verloopt naar tevredenheid van de veiligheidsdiensten, het college en de raad. In zijn algemeenheid zijn er niet of nauwelijks meldingen van overlast bij omliggende bedrijven, in de binnenstad en onze kernen”. 

Joeri Kapteijns, bestuurslid van het COA: “Vlissingen vangt 575 asielzoekers op en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de Zeeuwse en landelijke asielopgave. De verlenging van deze opvanglocatie biedt een duurzaam perspectief voor de komende jaren.” 

Daan Schalck, CEO van North Sea Port: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. We dragen dan ook bij aan de humanitaire noodzaak van asielopvang door onze locatie beschikbaar te stellen aan het COA.”